Sociedad

Menorca és l'única illa que millora la seva situació hidrològica

Les reserves disminueixen a Formentera, que passa del 56% al 31%, a Eivissa del 51% al 49% i a Mallorca del 53% al 52%. A Menorca s'incrementen un punt, passant del 58% al 59%

Situació hidrològica a Balears

Maó

Les reserves hídriques de les Balears se situen al 53% al febrer, un punt menys que el mes anterior, i la situació respecte a l'any passat també empitjora, ja que el febrer del 2022 se situaven al 59%.

Els mesuraments es van prendre abans de la borrasca Juliette i, en tot cas, els efectes d'un temporal al nivell dels aqüífers sempre triguen unes setmanes a manifestar-se, han indicat des de la Conselleria de Medi Ambient i Territori en una nota.

Per illes, les reserves disminueixen a Formentera, que passa del 56% al 31%, a Eivissa del 51% al 49% i a Mallorca del 53% al 52%. A Menorca s'incrementen un punt, passant del 58% al 59%.

Pel que fa a les Unitats de Demanda (UD), Tramuntana Sud entra dins l'escenari de normalitat, juntament amb les UD Menorca, Migjorn, Tramuntana Nord i Formentera, que s'hi mantenen. Les altres cinc UD restants continuen en escenari de prealerta.

Pel que fa a la informació de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), les dades indiquen que el febrer ha estat un mes molt humit a les illes, amb una mitjana de 146,5 l/m2 de precipitacions, tres vegades més que la mitjana històrica, que se situa als 47,1 l/m2.

Per illes ha estat un mes extremadament humit a Mallorca (amb 173 l/m2 respecte els 47,1 l/m2), molt humit a Menorca (amb 107 l/m2 respecte els 45,7 l/m2), i humit a Eivissa (amb 38 l/m2 respecte els 34,1 l/m2) i a Formentera (amb 31,4 l/m2 respecte els 21,5 l/m2) .

En el cas de la precipitació interanual, a les illes és un 18% superior a la mitjana. Per illes, a Menorca ha plogut un 29% més que la mitjana, a les Pitiüses un 25% més i a Mallorca un 15% més que la mitjana.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad