Sociedad

Red Eléctrica inicia els estudis ambientals per a la connexió entre Mallorca-Menorca

El resultat de tots aquests estudis permetrà dissenyar les alternatives de menor impacte ambiental al medi marí del futur reforç de la interconnexió elèctrica submarina entre les illes

Cable submarí

Maó

La companyia Red Eléctrica ha iniciat els estudis ambientals marins geofísics i geotècnics per reforçar la connexió del cable entre Mallorca i Menorca.

L'objectiu d'aquests informes és aportar la informació necessària per integrar des de l'origen el vessant marí ambiental al futur projecte de reforç de la interconnexió elèctrica submarina entre illes.

Els treballs els portarà a terme el vaixell "Artabro", de bandera espanyola, a tot l'àmbit marí entre la zona nord de l'illa de Mallorca, on s'iniciaran, i l'oest de Menorca, en previsió que es prolonguin fins al mes de maig, ha precisat en un comunicat.

Els estudis inclouen la caracterització detallada del llit marí, anàlisi de corrents i dinàmiques hidrosedimentàries, condicionants i riscos per a la protecció del futur enllaç.

Amb caràcter previ a l'inici de la temporada de 2022, es van completar les campanyes ambientals marines preliminars que han possibilitat una primera caracterització ambiental i que serveixen de base per als estudis de detall que es desenvoluparan properament.

En aquesta campanya es van fer estudis sobre la qualitat de l'aigua i els sediments marins, que han identificat i localitzat les diferents comunitats biològiques marines existents a l'àmbit d'estudi.

El resultat de tots aquests estudis permetrà dissenyar les alternatives de menor impacte ambiental al medi marí del futur reforç de la interconnexió elèctrica submarina entre les illes, garantint una adequada instal·lació, protecció i integritat de la infraestructura.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad