Deportes

Allès i Martínez signen un doblet espectacular

Els dos corredors repeteixen la victòria de la Trail dels Fars en la Trail del Nord vencent en solitari. Huguet i Campins també repeteixen en els 12KM

Pòdium trail del Nord

Maó

La Illa dels Trails 2023 ja té els seus favorits ben definits. La Trail del Nord va servir aquest dissabte per a confirmar que Albert Martínez i Mari Allès són, actualment, els corredors més en forma a l'Illa, en aconseguir les victòries, com ja fessin en la Trail dels Fars al febrer. Gairebé 900 persones es van donar cita en una Trail del Nord en la qual, per primera vegada no va ploure, i on el tram dels diferents recorreguts es va fer molt dur. L'esdeveniment, que compta amb el patrocini de la Fundació Foment del Turisme de Menorca i la Agència d’Estratègia Turística del Govern dels Illes Balears i l'organització de Elitechip i Biosport Menorca, es va tancar amb una gran festa en el TRH Tirant Playa on no va faltar música en directe.

Martínez i Allés van ser els noms propis en la seva respectiva categoria en un exemple de força i de superioritat que els col·loca al capdavant del Trail Run a Menorca ara mateix. Albert Martínez va completar els 45KM sent l'únic en baixar de 4 hores i imposar-se amb un temps de 3:51:13, mentre que Allès va fer el propi parant el crono per davall de les 5 hores (4:58:41). Poc argument va tenir la carrera més enllà del domini de principi a fi de tots dos.

Rubén Bobillo, tercer en Fars, va ser segon amb un temps de 4:03:21, mentre que el bronze se’l va penjar Rubén Benejam, que va ser capaç d'aguantar l'embranzida dels altres corredors (4:05:11). En dones, la plata se la va penjar Aida Lora, tercera en els Fars, després d'una carrera molt seriosa en la qual va arribar a estar a pocs minuts de Allés, però que es va anar trencant fins a acabar amb 5:17:11. El bronze va ser per a Tiana Galmés amb un temps de 5:52:28.

En els 24KM la victòria va ser a les cames del corredor mallorquí Damià Ramis (1:50:06) i de la italiana Martina Parenti (2:38:28). Gran carrera la que va protagonitzar el jove Toni Torres, medalla de plata, en acabar amb 1:56:37, mentre que Enric Pons es va alçar amb el bronze amb 2:03:45. Bonic duel per la medalla de plata el que van protagonitzar Lena Moll i Gemma Galcerán que es va resoldre en favor de la segona per tot just 31 segons (2:45:07 i 2:45:38, respectivament). En la carrera més explosiva, la dels 12KM, Georgina Campins i Migue Huguet també van reeditar victòria en aturar el crono en 1:05:43 i 51:48, respectivament. Els dos vencedors de la carrera popular de la Trail dels Fars es van imposar a Cristina García (1:07:13) i a Belén Vivó (1:08:15), i a Tomeu Salord (57:15), segon també en Fars, i Gilberto Cardona (57:31), respectivament.

L'acte es va tancar amb el lliurament de trofeus presidida pel regidor d'Esports des Mercadal, Javier Periáñez, i del també regidor, Joan Palliser, així com la directora insular d'Esports, Leonor Berja, i del director del TRH Tirant Platja, Luis Souto.

El dilluns obre la October

Aquest dilluns, 3 d'abril, s'obriran les inscripcions de la October Trail, quarta i última prova de la lliga Illa dels Trails i que tindrà lloc el pròxim 21 d'octubre. La prova repetirà model amb una proposta amb 3 distàncies, 32KM, 19KM i 12KM entre Son Bou i Cala’n Bosch, on tindrà lloc el final de festa. Les inscripcions estaran disponibles a partir de les 18 hores en la web i en l'APP de Elitechip.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00