Sociedad

Ciutadella es planteja reclamar el sobrecost pels SANDACH no incinerats a Milà

L'auditoria ha indicat que durant alguns mesos del 2018 i el 2017 es van enterrar subproductes animals no destinats al consum humà, tot i que es van cobrar a preu d'incinerats

SER Menorca

Ciutadella

L'Ajuntament de Ciutadella s'ha plantejat reclamar a l'empresa concessionària de la gestió de l'àrea de tractament de residus i l'abocador des Milà, el sobrecost que va pagar el Consistori quan el 2018 es van enterrar residus d'animals i es van cobrar com a incinerats.

Això, segons l'auditoria externa encarregada pel Consorci de Residus i Energia de Menorca, va suposar una diferència de preu de prop de 85.000 euros.

Així ho ha explicat a Europa Press la regidora de l'Ajuntament de Ciutadella responsable de l'escorxador municipal, Sandra Moll, que ha confirmat que l'objectiu de l'Ajuntament en aquests moments és conèixer exactament la quantitat que es va pagar de més per un servei d'incineració que, finalment , no es va dur a terme.

L'auditoria ha indicat que durant alguns mesos del 2018 i el 2017 es van enterrar subproductes animals no destinats al consum humà, tot i que es van cobrar a preu d'incinerats.

Per part seva, l'empresa concessionària al·lega que aquests residus van entrar a l'abocador per ser incinerats, però una avaria al forn va impedir que aquesta incineració es pogués finalment dur a terme.

Cal recordar que el conseller insular de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, Josep Juaneda, va anunciar a finals d'octubre del 2022 la posada en marxa del procediment per dur a terme una auditoria externa.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00