Sociedad

El Govern ha destinat més de 13 milions des del 2020 en projectes turístics a Menorca

El més ambiciós, dotat amb 4,7 milions d'euros té per objectiu adequar les urbanitzacions i instal·lacions turístiques a la riquesa mediambiental i paisatgística de l'illa

SER Menorca

El Govern ha contribuït a més de 13 milions d'euros en plans de sostenibilitat turística a Menorca des de l'any 2020, ha anunciat aquest dijous la secretària d'Estat de Turisme, Rosana Morillo, en el transcurs de la reunió amb la presidenta del Consell i els vuit ajuntaments de la illa.

En concret, Morillo ha destacat els dos projectes presentats pel Consell i aprovats a càrrec dels fons del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern.

El primer, denominat PSTD Consell de Menorca, es va aprovar a la convocatòria extraordinària de 2021 i està dotat amb 3,6 milions d'euros. Se centra en la recuperació de l'ús social i cultural del port de Maó i cerca la creació d'un espai integrat que posi en valor els recursos ambientals, la mobilitat sostenible i l'ús de les energies renovables.

El segon, dotat amb 4,7 milions, es va aprovar el 2022 i té el nom de PSTD Transformació Integral cap a la Modernització, Sostenibilitat, Digitalització i la Competitivitat de les Zones Turístiques de Menorca. L'objectiu és adequar les urbanitzacions i instal·lacions turístiques a la riquesa mediambiental i paisatgística de l'illa.

Al costat d'aquests projectes, es troben dos cofinançats més per la Secretaria d'Estat de Turisme, el Govern i el Consell de Menorca.

El primer, aprovat a la convocatòria de 2020 i denominat PSTD Illa de Menorca, busca la diversificació de l'oferta turística mitjançant experiències com l'ecoturisme, el turisme cultural i rural, el turisme marí i el gastronòmic. Compta amb un finançament de 2,9 milions d'euros, 1,1 milions dels quals els aporta el Govern.

A la convocatòria de 2022 es va aprovar el PSTD De base dels EUA a Centre de Turisme Actiu que la Secretaria d'Estat dotarà amb 666.666 euros d'un cost total de 2 milions. El pla transformarà la base militar de comunicacions de s’Enclusa en un centre de turisme actiu, cultural i ecològic, creant un producte turístic de gran valor afegit.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00