Sociedad

La plaça des Born seguirà oberta al trànsit durant l'estiu

PP, Ciudadanos i PSOE aconsegueixen paralitzar momentàniament la peatonalització

Plaça des Born de Ciutadella

Maó

La Plaça des Born no serà peatonal, al manco, fins al proper mes d’octubre.

En el ple celebrat ahir a l’Ajuntament de Ciutadella, el darrer de la legislatura, el PSOE va decidir recolzar la moció presentada pel Partit Popular que demana que aquesta peatonalització no es dugui a terme just abans de les eleccions i que, en tot cas, s’esperi al final de la temporada turística.

La iniciativa de peatonalitzar es Born partia de PSM i Unides Podem, socis del PSOE a l’equip de govern, que ahir retreien als socialistes el seu canvi d’actitud a darrera hora per votar de la mà de PP i Ciudadanos.

Els socialistes defensen la seva decisió assegurant un decisió tan important no es pot prendre de forma precipitada i afirmen que actuen amb visió de futur i deixant de banda el partidisme.

El Partit Popular, per la seva banda, celebra la paralització de la peatonalització tot assegurant que també tenen intenció d’aconseguir aquesta peatonalització però després de garantir prou bosses d’aparcament alternatiu.

Els populars volen que l’eliminació de vehicles des Born sigui una decisió planificada i, sobretot, consensuada.

Finalment, des del PSM Més per Menorca es lamentaven que el PSOE, amb qui han format equip de govern, hagi votat de la mà del PP i Ciutadans en el darrer ple de la legislatura, impedint així que la plaça des Born pugui ser recuperada per als vianants aquest mateix estiu.

Asseguren els ecosobiranistes que aquest contratemps no els farà enrere en el seu objectiu d'aconseguir que la plaça des Born sigui per a les persones, un projecte clau per fer de Ciutadella una ciutat més accessible i on es fomenti la mobilitat sostenible.

La decisió del PSOE de votar a favor de la moció presentada pel PP, asseguren, els ha sorprès però l'entenem com una estratègia política pocs dies abans de les eleccions municipals del 28 de maig per a diferenciar-se dels que hem estat socis de govern durant els darrers vuit anys.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00