Política

PTI 'in extremis'

El Consell aprova definitivament la modificació del Pla Territorial Insular en una sessió extraordinària que arriba a només 5 dies de les eleccions

Gran presència de públic en la sessió d'aprovació de la reforma del PTI / PSOE Menorca

Maó

El Consell Insular de Menorca ha aprovat aquest dimarts de manera definitiva la modificació del Pla territorial insular, la norma que regirà l'urbanisme a l'illa durant els propers deu anys. L’aprovació definitiva de la revisió del PTI ha sortit endavant amb els vots favorables de PSOE, Més per Menorca i Unides Podem, l’abstenció de Ciudadanos i el vot en contra del Partit Popular

Aquesta aprovació arriba, in extremis, en el darrer ple de la legislatura, una sessió extraordinària plena de públic i que s’ha celebrat tot just 5 dies abans de les eleccions municipals, insulars i autonòmiques.

Començava la sessió el conseller de territori, Josep Pastrana, qui feia un primer balanç del que ha suposat el PTI en els darrers 20 anys. Pastrana assegurava que la revisió era imperativa per respondre als nous reptes que ha d’afrontar Menorca, com la transició energètica, el canvi climàtic o la falta d’habitatge.

El nou document contempla també la zonificació d’espais susceptibles de ser destinats a parcs fotovoltaics per a una més ràpida tramitació. També es zonifica el lloguer turístic, que quedarà limitat a zones turístiques i es continuarà destinant el sol rústic a l’activitat agrària però permetent que aquestes es puguin complementar amb usos turístics com les agroestades.

Pastrana finalment ha defensat l’aprovació del PTI en aquest darrer ple assegurant que ha estat fruit del diàleg i de les 120 de reunions mantingudes amb diferents entitats.

El Partit Popular, per la seva part, ha estat el partit més crític tant amb el document com amb el fet que arribi en el darrer ple. El portaveu popular, Dolfo Villalonga, titllava de propaganda electoral aquesta aprovació, assegurant que no té cap tipus de consens, posant d’exemple les 60 al·legacions presentades pel PP, de les quals només se m’han incorporat 2.

El representant de Ciudadanos, Eugenio Ayuso, començava la seva intervenció reconeixent l’esforç de l’equip redactor del document tot i que retreia que no s’hi hagin reflectit les seves ambicions. Ayuso considerava el text només com un punt de partida.

La consellera d’Unides Podem, Cristina Gómez, assenyalava el dia històric que es vivia i assegurava que això demostrava que la política té una utilitat real, amb l’aprovació d’un document que influirà directament en la vida dels menorquins. Gómez agraïa la tasca feta durant més de 30 anys per les entitats ecologistes de l’illa, defensava la zonificació turística per protegir el dret a l’habitatge dels residents i afirmava que més creixement no sempre significa més riquesa.

Finalment, des de Més per Menorca, Josep Juaneda agraïa també la tasca dels ecologistes, i defensava el nou document com una manera de protegir-se de l’expansionisme del PP. Assegurava Juaneda que Menorca no es pot convertir en un parc temàtic i que el PTI és l’eina perfecte per fer front a les noves amenaces globals.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad