Sociedad

Menorca, en alerta groga per pluges aquest dimecres

Podrien registrar-se precipitacions de fins a 20 litres per metre quadrat en una hora

David Arquimbau Sintes EFE

Maó

Menorca i el sud de Mallorca estaran aquest dimecres en alerta groga per pluges que podrien ser localment fortes que en alguns podrien anar acompanyades de tempestes i calamarsa.

En concret, segons la informació de l'Aemet recollida per Europa Press, el sud de Mallorca i Menorca estaran en alerta groga entre les 12h i les 18 hores d'aquest dimecres. Podrien registrar-se precipitacions de fins a 20 litres per metre quadrat en una hora.

Alhora, l'Aemet manté fins dimarts a les 18.59 hores l'avís groc per precipitacions de fins a 20 litres per metre quadrat en una hora.

També aquest dimarts, Eivissa i Formentera estan en alerta groga per pluges de fins a 25 litres per metre quadrat en una hora fins a les 17:59 hores.

Pel que fa a dijous, es manté l'alerta groga a l'interior i al sud de Mallorca entre les 12.00 i les 17.59 hores. A l?interior de l'illa s'esperen tempestes i precipitacions que podrien acumular 30 litres per metre quadrat en una hora.

Al sud podrien produir-se registres de fins a 20 litres per metre quadrat en una hora i tempestes.

De moment, aquest dimecres, fins a les 16.00 hores, s'han recollit a Sant Antoni de Portmany 18 litres per metre quadrat.

Els propers dies, el temps a les Balears romandrà inestable durant tota la setmana i l'inici de la següent, amb xàfecs i ratxes de sol, a causa d'un embossament d'aires freds sobre la península i l'arxipèlag balear.

Segons ha informat Aemet a Europa Press, les temperatures màximes estaran per sobre dels 20 o 25 graus, "una mica per sota de la mitjana d'aquesta època", i les mínimes se situaran al voltant dels 18 graus.

Aquest dimarts la nuvolositat es mantindrà molt abundant, podent arribar a ocasionar xàfecs en general moderats, però que poden arribar a ser forts en alguns punts de Mallorca, ocasionant tempestes i fins i tot amb una mica de calamarsa.

Els següents dies es continuarà amb la nuvolositat i la inestabilitat, alternant intervals de sol amb xàfecs forts i moderats, i especialment dijous destaca la presència de xàfecs forts. Aquesta mateixa tendència es mantindrà el cap de setmana i al començament de la setmana que ve, i els vents no seran destacables.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
  •  
Ver todos los boletines
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00