Sociedad

A Macarella i Favàritx, només amb bus

Des d'aquest cap de setmana entra en funcionament el servei de transport públic

SER Menorca

Maó

Aquest cap de setmana s’ha posat en funcionament el servei de transport públic de passatgers per carretera a Macarella i far de Favàritx. Aquest servei que inicia el seu 6è any suposa una mesura destinada a limitar l’accés de vehicles particulars en uns indrets d’especial interès natural.

El servei de bus estarà en funcionament fins el 30 de setembre i es preveu que el número de persones usuàries sigui similar al de l’any passat. En el cas de Macarella es van transportar més de 100.000 persones, en el període comprès entre finals de maig i finals de setembre.

De l’1 i fins al 15 de juny es disposarà de 18 expedicions diàries, amb una cadència de servei de 40 minuts. A partir del 16 de juny el servei està previst que passi a ser de 39 expedicions diàries, amb una cadència de 20 minuts.

El servei de bus de Favàritx disposarà de 6 expedicions diàries, tres al matí i tres al capvespre. Aquest servei es mantindrà amb aquestes freqüències fins al 30 de setembre.

Posada en marxa del servei d’informadors als accessos. El servei d’informadors de platges va iniciar-se el passat 20 de maig. La seva tasca principal és la d’advertir a les persones que volen accedir a algunes de les platges més transitades i visitades del litoral menorquí, que el pàrquing es troba en el màxim del seu aforament, per tant, recomanen accedir a altres indrets.

Així, els pàrquings del cala en Turqueta, Son Saura, La Vall, o Binimel·là ja disposen d’aquest servei d’informadors. A partir de l’1 de juny han comencen els informadors del pàrquing de Cala Mitjana, que és una de les platges amb més afluència de visitants i que, per tant, la capacitat del mateix es veu superat a primeres hores del matí. Aquest servei estarà vigent durant 4 mesos des de les 09:00 del matí i fins les 20:00 hores del capvespre. Al pàrquing de la platja d’El Pilar començaran l’1 de juliol fins el 30 de setembre.

Des del Departament de Mobilitat s’aconsella fer ús del transport públic per accedir a aquestes platges que pateixen aquesta massificació de visitants i que per qüestions òbvies d’espai, de seguretat i sostenibilitat amb l’entorn no poden superar un determinat aforament. Malauradament, la tasca que desenvolupen aquests informadors està poc valorada per les persones usuàries, atès que moltes d’elles no entenen que volen accedir a un espai natural protegit i que disposa d’una capacitat màxima d’aforament. Per això volem agrair i reconèixer la gran i important tasca que desenvolupen diàriament, patint les inclemències meteorològiques i desgraciadament les discrepàncies d’algunes p

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00