Sociedad

Arriba l'hora de la veritat per la Menorca Talaiòtica

La delegació menorquina viatja aquest divendres a Riad on es celebra el 45è Comité del Patrimoni Mundial de la UNESCO

Maó

Una delegació menorquina, encapçalada pel president del Consell, Adolfo Vilafranca, parteix aquest divendres cap a Riad, a l’Aràbia Saudí, per representar institucionalment la candidatura de la Menorca Talaiòtica durant el 45è Comitè del Patrimoni Mundial de la UNESCO.

Vilafranca estarà acompanyat pel vicepresident segon i conseller de Medi Ambient, Simón Gornés; el conseller de Cultura, Joan Pons Torres, a més de Cipriano Marín, qui des de 2017 ha coordinat l’equip encarregat de reformular la candidatura de Menorca Talaiòtica. La presidenta del Govern de les Illes Balears, Margalida Prohens, també serà present al Comitè. Amb la feina per aconseguir la inscripció ja finalitzada, la delegació menorquina establirà contactes amb altres delegacions per donar a conèixer la Menorca Talaiòtica a altres països i amb vista a l’intercanvi futur de coneixements i experiències amb indrets que tenguin patrimonis mundials amb característiques i problemàtiques semblants a les de Menorca.

La presidenta del Govern, Marga Prohens, destacava també fa uns dies a Menorca la importància d’aconseguir aquest reconeixement, un projecte que té més de 10 anys de recorregut i que ha estat possible gràcies al consens.

Tot i aquest consens que proclama Prohens, des del PSOE es critica a l’actual equip de govern del Consel pel fet que en la representació menorquina a Riad no hi hagi cap representant dels altres partits polítics, més quan han estat en aquests darrers 8 anys quan més feina s’ha fet per la candidatura.

Curiosament, tampoc forma part de la delegació, l’actual president de l’Agència Menorca Talaiòtica, l’arqueòleg Toni Ferrer.

Polèmiques a part, el Comitè ja està en marxa des del 10 de setembre i es prolongarà fins al 25 d’aquest mes, i serà a partir del dia 16 quan es començaran a examinar les propostes d’inscripció a la Llista de Patrimoni Mundial de la UNESCO, començant per les candidatures que no es van poder examinar l’any passat, com la de Menorca.

La confirmació de la inscripció de la cultura talaiòtica de Menorca a la Llista de Patrimoni Mundial de la UNESCO es podria anunciar entre diumenge i dimarts.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
  •  
Ver todos los boletines
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00