Política

PSOE presenta una moció a l'Ajuntament de Ciutadella per activar a l'octubre la conversió en zona de vianants de la plaça des Born

Pels socialistes, Ciutadella ha d'avançar cap a unmodel de mobilitat més sostenible

Maó

El PSOE ha presentat una moció a l'Ajuntament de Ciutadella per activar el proper octubre el procés per a la zona de vianants de la plaça des Born.

Els socialistes demanen que es posi en marxa ja tota la feina necessària per aconseguir aquest objectiu de manera "planificada i consensuada", i que es fixi un calendari per garantir la consecució d'una plaça de vianants.

Cal recordar que, a finals del passat mandat, els socialistes van recolzar una moció que fixava que a partir d'octubre es començarien a fer passos decidits cap a la conversió en zona de vianants, entenent que l'opció de treure els cotxes de manera precipitada a l'inici de la temporada turística no era adequada.

Pels socialistes, “Ciutadella ha d'avançar cap a unmodel de mobilitat més sostenible, que situï les persones al centre i que permeti la recuperació per a la ciutadania d'espais que tenen clarament vocació de vianants. Aquest és el cas de la Plaça des Born, que ha de ser un dels referents de la ciutat i una peça clau al nou model de mobilitat sostenible”.

Els socialistes entenen que la conversió en zona de vianants des Born "ha de ser escomesa de manera coordinada amb altres mesures de mobilitat que permetin que la ciutadania reconquisti l'espai que ara ocupen els vehicles".

En la moció que es debatrà al Ple, el PSOE recorda que “si es vol realment afrontar aquest objectiu, s'ha de començar a treballar des de ja mateix, elaborant un full de ruta que inclogui tots aquells passos previs a la retirada dels cotxes de la plaça".

En aquest sentit, han presentat diversos punts d'acord que, a parer seu, han de servir per iniciar una feina "planificada, amb terminis clars i amb l'objectiu d'aconseguir la plaça per a les persones com més aviat millor". De fet, es demana que a finals d'aquest any es faci públic un calendari de les tasques i feines necessàries per aconseguir la conversió en zona de vianants.

Les mesures que proposen els socialistes passen per ampliar les bosses daparcament existents, millorar la seva senyalització, repensar el sentit de la circulació dels vehicles per linterior de la ciutat i fomentar lús de transports alternatius al vehicle privat. També es reclamen actuacions que permetin convertir

l'actual Plaça des Born en un entorn "còmode" per a les persones, millorant la il·luminació, el ferm, i possibilitant la convivència de l'espai per a la ciutadania --que defensen que ha de ser l'ús prioritari i majoritari de la plaça-- amb espais per a les terrasses dels comerços ubicats a la mateixa.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
  •  
Ver todos los boletines
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00