Política

PP i Vox tanquen l'acord de la lliure elecció de llengua que garanteix l'aprovació del sostre de despesa

D'aquesta manera, el debat del sostre de despesa podria incloure's al ple de dimarts que ve, via sessió extraordinària a la tarda, després del vistiplau de la Mesa i la Junta de Portaveus

Membres de VOX i el PP abans de començar una sessió plenària. Foto d'arxiu / Isaac Buj / Europa Press

Maó

PP i Vox han tancat aquest divendres l'acord per a l'aplicació a les Balears de la lliure elecció llengua, cosa que donaria lloc a l'aprovació del sostre de despesa amb el suport dels de Santiago Abascal i desencallaria així la crisi oberta entre els socis d'investidura .

Les fonts de la negociació consultades per Europa Press no han donat detalls de l'acord, més enllà de la seva ratificació, a l'espera que la presidenta del Govern, Marga Prohens, traslladi el contingut als representants de la comunitat educativa, amb qui té previst una trobada al Consolat de Mar a partir de les 11.30 hores.

Els negociadors del PP i Vox han culminat aquest divendres l'acord, després de la reunió que van mantenir dijous a la tarda al Parlament i que va acabar sense segellar-se a l'espera d'alguns serrells, encara que amb satisfacció pel transcórrer de la trobada, segons van afirmar a la sortida.

Precisament, minuts després de les 10.00 hores d'aquest divendres, el conseller d'Economia, Hisenda i Innovació, Antoni Costa, ha registrat al Parlament la sol·licitud de compareixença prèvia al debat i votació de la proposta de sostre de despesa perquè sigui inclosa a l'ordre del dia "com més aviat millor".

Cal recordar que aquest dijous, la portaveu adjunta del PP al Parlament, Marga Durán, va avançar que la proposta del límit màxim de despesa només s'enduria al ple quan estigués garantida la seva aprovació.

D'aquesta manera, el debat del sostre de despesa podria incloure's al ple de dimarts que ve, via sessió extraordinària a la tarda, després del vistiplau de la Mesa i la Junta de Portaveus.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00