Sociedad

Endesa realitza un simulacre d'emergència a la central tèrmica de Maó

S’ha testat un incident on un treballador pateix un accident amb un carretó mecànic i conseqüència de l’accident es produeix un vessament de producte químic a causa del trencament del tanc

Simulacre a Maó

Maó

Endesa ha realitzat amb èxit un simulacre d’emergència a la Central Tèrmica de Maó amb l’objectiu de comprovar l’eficàcia dels mitjans tècnics i humans en situació d’emergència. Aquest exercici tàctic forma part dels plans de prevenció i seguretat que la Companyia realitza de manera periòdica a totes les seves instal·lacions de generació tèrmica a les Illes Balears per tal de prevenir incidents i saber com actuar de manera segura i efectiva en el cas de produir-se’n, minimitzant així el temps de resposta.

Els exercicis han consistit en la simulació d’un vessament de producte químic en l'emmagatzematge exterior de la planta, provocat per l’accident d’un treballador quan conduïa un carretó mecànic, que ha trenca un tanc de producte químic provocant-ne el vessament i l’evaporació. S’ha simulat que el núvol de gas, que és corrosiu pel tipus de producte vessat, s’ha desplaçat en direcció a la zona d'oficines, el taller i la nau de motors, per tal de comprovar l'actuació realitzada en l’evacuació i en les mesures preventives per a contenir el vessament.

Amb aquestes pràctiques no només es subratlla el fet de disposar de mitjans i personal qualificat, sinó que és imprescindible comptar amb una bona planificació dels treballs i del sistema d’evacuació en casos d’emergència. Aquests protocols d’actuació posen en valor el compromís d’Endesa per tal de promoure la sensibilització i la conscienciació en matèria de prevenció de riscos laborals per a minimitzar al màxim els efectes sobre la seguretat i la salut de les persones, tant de la plantilla de la Companyia com d’empreses col·laboradores. En aquest simulacre també hi ha participat una dotació de bombers del parc de Maó i personal de l’112 de la Direcció General d’Emergències.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00