Hoy por Hoy MenorcaHoy por Hoy Menorca
Salud y bienestar

El porta a porta segueix avançant a Menorca. Ara arriba a Es Castell

Aquest dijous s'ha fet la primera de les reunions, dirigida als veïns de Trebaluger

Sala Multifuncional Es Soleiet d'Es Castell / Luis Soler Dauchy

Mahón

Amb una gran assistència, la sala multifuncional d'Es Soleiet era quasi ben plena. Allà els responsables de la campanya han explicat als veïns els motius pels que s'implementa aquesta nova manera de tractar els residus. La normativa europea mana i, com amb els mètodes actuals estem lluny d'aconseguir reciclar ni la meitat dels nostres fems, es canvia de tàctica.

La recollida porta a porta ha demostrat ser un mètode que funciona molt millor i suposa un canvi d'hàbits entre els ciutadans. Trebaluger es una zona, la majoria de vivendes unifamiliars aïllats, que es disemina pel territori municipal, més a prop de Sant Lluís que del propi centre urbà d'Es Castell. Allà actualment hi ha iglús pel reciclatge i contenidors per tot allò que no es recicle. No obstant, i tal com han demostrat els regidors de l'Ajuntament amb documentació gràfica, la mala praxis es la tónica habitual a l'hora de llençar els fems. No es que no es recicli, es que la major part dels veïns barrejen tot o es confonen a l'hora de identificar el tipus de fracció que té que anar a una o a una altre banda.

A més, pràctiques clarament incíviques provoquen que residus voluminosos i restes de poda siguin llençats allà on no toca, quan existeix un servei de recollida per aquests elements.

Una gran quantitat de preguntes han sorgit entre els veïns, fent referència a propietaris que venen només alguns mesos a l'any, com s'ha d'actuar en el cas d'habitatges vacacionals o què passa si s'aixeca un vent fort. Les persones que s'encarreguen d'aquestes presentacions han ofert respostes per tots els casos i han fet el lliurament dels primers contenidors que venen identificats per cada casa. Així com també s'han lliurat les primeres bosses compostables, una guía il·lustrada per resoldre dubtes de com identificar cada residu segons la fracció que li correspon, els dies en els que s'haurà de treure el pual i tota la informació del nou sistema. Un sistema que comença a rodar el 18 de desembre en aquest punt d'Es Castell i que implica també que s'incorpori una nova taxa anual que hauran de pagar els veïns.

Sala Multifuncional Es Soleiet d'Es Castell / Luis Soler Dauchy

Sobre la firma

Luis Soler

Luis Soler

Desde los 14 años está en antena. Lo que empezó como un juego se convirtió en una pasión. Sus estudios de márquetin le abrieron la puerta a la radio comercial y desde entonces ha sido técnico, locutor en emisoras musicales, luego magazine, reportajes, informativos y más.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00