Política

Pedro Sánchez, President

El candidat socialista ha sortit reelegit com a nou president del Govern amb 179 vots a favor

JAVIER LIZÓN EFE

Maó

El socialista Pedro Sánchez ha estat reelegit aquest dijous president del Govern després de superar una votació sense sorpreses en què ha obtingut el suport de 179 diputats del Congrés, que representen el 51,14% de la Cambra Baixa. En superar la majoria absoluta de la Cambra, com estableix la Constitució, ja no caldrà fer una segona votació.

En concret, Sánchez ha rebut el suport dels 121 diputats del PSOE, els 31 de Sumar, els set d'ERC, els set de Junts, els sis de Bildu, els cinc del PNB i el del BNG i la de Coalició Canària. En contra, han votat els altres 171 diputats del Congrés, que són els 137 del PP, els 33 de Vox i el d'UPN.

En anunciar-se la votació, la meitat de la Cambra ha proromput en aplaudiments mentre els membres del Grup Socialista cridaven "president, president" i els diputats de l'oposició anaven abandonant l'hemicicle.

FEIJÓO S'ACOSTA A FELICITAR-LO

El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, s'ha acostat a l'escó del líder del PSOE per felicitar-lo i tots dos s'han donat la mà. Altres portaveus, tret de Vox, també han felicitat el candidat investit.

Abans d'abandonar l'hemicicle, Sánchez ha volgut saludar amb petons i abraçades cadascun dels 120 diputats del PSOE que li han donat suport, així com els representants de Sumar que s'han acostat a felicitar-lo. A la tribuna de convidats aplaudia emocionada la dona del president, Begoña Gómez.

Després de la votació, la presidenta del Congrés, Francina Armengol, ha aixecat la sessió i ha donat per acabat aquest segon debat d'investidura de la legislatura, que ha consumit més de dotze hores de debats.

Armengol serà l'encarregada de comunicar al Rei el resultat de la votació perquè s'organitzi l'acte de promesa del càrrec a Zarzuela, que es preveu aquest divendres.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00