Política

El primer ple en minoria del Consell genera situacions complexes amb VOX votant contra l'equip de govern

Maite de Medrano vota en contra del seu propi nomenament com a representant del Consell en diverses institucions

Votació en el ple d'aquest dilluns / Redac

Maó

La nova situació dins l’equip de Govern del Consell, amb la destitució de Maite de Medrano com a consellera d’Habitatge, ha duit les primeres situacions complexes en la sessió plenària d’aquest dilluns.

El vuitè punt de l’ordre del dia era la designació de les persones que representen el Consell Insular de Menorca en diversos organismes i institucions. Ja en el ple de setembre es van fer part d’aquests nomenaments, però aquest dilluns s’havien de fer la resta. Uns nomenaments els d’avui que incloïen a Maite de Medrano encara com a consellera d’Habitatge a la Comissió Tècnica Interinsular i també a la Comissió General de Consells Insulars, un fet que causat sorpresa entre els partits de l’oposició, que no entenien la necessitat de fer aquesta aprovació.

El president Vilafranca justificava la inclusió de De Medrano en el fet que la reestructuració del Consell encara no està publicada al BOIB i, per tant, era millor fer aquesta aprovació per no paralitzar totes aquestes comissions.

El punt surrealista ha arribat a l’hora de votar, quan la consellera de VOX ha votat en contra d’aquests nomenaments on ella estava inclosa, i l’oposició, per sentit institucional, ha hagut de fer un vot d’abstenció perquè el PP pogués aprovar la mesura.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00