Sociedad

Maó presenta un pla integral de neteja de carrers per barris

Aquesta setmana es durà a terme la primera intervenció, que es desenvoluparà a l’entorn dels carrers de Sant Esteve, Bisbe Sever i Miquel de Verí, al barri de Camí de ses Vinyes

Imatge d'arxiu

Maó

L’Ajuntament de Maó presenta el pla d’acció “Cuidam Maó. Feim barri”, una actuació que consisteix a concentrar tots els serveis que tenen a veure amb la neteja i manteniment de la via pública en un espai de temps i a una zona concreta, amb l’objectiu d’incrementar-ne l’efectivitat dels resultats i millorar la imatge de la ciutat.

Aquesta setmana es durà a terme la primera intervenció, que es desenvoluparà a l’entorn dels carrers de Sant Esteve, Bisbe Sever i Miquel de Verí, al barri de Camí de ses Vinyes.

Concretament, s’hi duran a terme feines de neteja d’embornals i revisió dels hidrants de la zona, per part de l’empresa gestora de l’aigua a Maó, Hidrobal. A més, els serveis municipals realitzaran la revisió d’aquelles voreres i rajoles del paviment que estiguin malmeses; i, també, substitució de bancs deteriorats, intervencions de poda a l’arbrat, així com una revisió i substitució de la senyalització viària.

L’actuació més important tindrà lloc el dimecres 22 de novembre, a càrrec dels serveis de neteja: una tasca de neteja a fons, que consistirà en neteja de voreres amb aigua a pressió, així com del mobiliari urbà malmès per orins de cans, i neteja del paviment central amb màquines, una fregadora i una baldejadora.

Per això, dimarts 21 de novembre, a partir de les 14.00 hores, la Policia Local procedirà a la retirada de l’aparcament del carrer de Sant Esteve, de manera que la màquina de neteja pugui arribar a tots els espais indicats.

Per últim, aquest dijous, 23 de novembre, es repintarà la senyalització de les zones blaves del paviment, a càrrec de l’empresa concessionària.

Es tracta d’una de les accions del nou Pla de Neteja de l’Ajuntament de Maó, creat després de la implementació del nou contracte de gestió de la neteja urbana, del qual es vol treure el màxim rendiment per millorar la imatge de la ciutat.

El nou Pla de Neteja també ha suposat la modificació de les rutines i tasques del servei de neteja viària, gestionat per l’empresa FCC. Això ha suposat, en els darrers mesos, l’increment de freqüència de pas dels serveis, gràcies a l’augment de dotació de personal i de maquinària.

D’aquesta manera, s’han pogut implementar noves rutines, com la freqüència diària del servei de neteja de parcs infantils, i el reforç als miradors, així com els accessos a aparcaments amb aigua a pressió.

Entre altres exemples, s’ha contractat un reforç de personal per fer front a l’acumulació de fulles durant la tardor.

A més, l’Ajuntament de Maó compta amb diversos vehicles i maquinària nous, per millorar les feines. Concretament, es tracta de 10 vehicles elèctrics de caixa oberta; dos vehicles amb màquina garnadora; un vehicle amb màquina fregadora; quatre carretons d’escombrat manual i una furgoneta.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00