Hoy por Hoy MenorcaHoy por Hoy Menorca
Ocio y cultura
Plecs de lectura

Plec de lectura 24. Antoni Bonet.

El gall d'indi de Nadal. Menorca pagesa II

Plec de lectura 24. Antoni Bonet

Plec de lectura 24. Antoni Bonet

10:31

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1700486188208/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Mahón

De la iniciativa del Consell Insular de Menorca, la Xarxa de biblioteques de Menorca. la Biblioteca pública de Maó i l'IME, avui coneixem un nou nom propi. Antoni Bonet Bosch (Ciutadella 1939) és un d'aquells escriptors del poble i per al poble. Vinculat sempre a la pagesia, n'ha esdvingut el seu principal relator. Va começar a escriure i a publicar sobre la vida al camp ja de major a partir del 1983 i no ha aturat de descriure el món rural en publicacions als diaris. Són títols seus Eines i feines del campo (dos toms publicats per Editorial Menorca 1983-1984), Sa lluna i es sol: influències en es ram del camp (Quaderns de folklore 31. 1987); Menorca pagesa (dos toms, ed. Menorca 1988-1997); Paratges de l'illa: les terres de la Vall (Quaderns de folklore, 45. 1992); Feines i oficis d'ahir a la part de ponent (Quaderns de folklore, 63. 1997). Aquestes obres entronquen amb la llarga i rica tradición del costumisme a Menorca, sempre interessat a preservar la memòria del món passat en els vides populars de les persones anònimes. La prosa d'Antoni Bonet és un bon exemple de llengua dialectal del català de Menorca. Aquí rescatam un dels seus articles deliciosos.

Plec de lectura 24. Antoni Bonet

10:31

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1700486188208/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Sobre la firma

Luis Soler

Luis Soler

Desde los 14 años está en antena. Lo que empezó como un juego se convirtió en una pasión. Sus estudios de márquetin le abrieron la puerta a la radio comercial y desde entonces ha sido técnico, locutor en emisoras musicales, luego magazine, reportajes, informativos y más.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00