Política

El PSOE Menorca presenta més de 100 esmenes als pressupostos de la Comunitat Autònoma

Són esmenes en matèria d'habitatge, escut social, agricultura i mobilitat i suposen uns 65 milions d'euros

Susana Mora i Damià Borrás

Maó

El PSOE Menorca presenta més de 100 esmenes als pressupostos de la Comunitat Autònoma en matèria d'habitatge, escut social, agricultura i mobilitat, i que suposen uns 65 milions d'euros.

La secretària general socialista, Susana Mora, assegura que, malgrat sigui el pressupost més alt de la història, oblida absolutament totes les inversions estratègiques per a Menorca i els projectes més importants, i carrega contra el president Vilafranca para la nul·la capacitat de negociar millor inversions per l’illa.

Mora explica que una part important de les esmenes que ha presentat el PSOE és per demanar el compromís de les diferents aministracions per iniciar 5 noves promocions d'habitatge públic a Menorca, repartides entre Maó, Ciutadella, Ferreries i Es Mercadal. En aquest sentit, la portaveu critica que en els comptes autonòmics tampoc no hi hagi cap partida prevista per impulsar l'habitatge públic a Menorca.

Pel que fa a infraestructures d'aigua, Mora també ha qüestionat que als pressupostos autonòmics no hi hagi prevista cap partida relacionada amb aquesta matèria. No obstant açò, "el PSOE ha presentat un paquet important d'esmenes que suponen uns 25 milions d'euros i que tenen a veure amb projectes de clavegueram; un pla de xoc per a la neteja de torrents; una nova xarxa d'abastiment d'aigua a Cala Blanca o la millora d'infraestructures a les zones urbanes de Binisafúller i Trebalúger, així com també l'ampliació de la depuradora des Mercadal i de Sant Lluís, entre molts d'altres".

Quant a agricultura, "i davant la disminució d'un 5% del pressupost destinat a aquesta matèria, els i les socialistes presentam esmenes per valor de 21 milions d'euros per a tota la Comunitat Autònoma, i concretament uns 4 milions d'euros per a Menorca, per demanar la recuperació del pla PROVILAC, impulsar l'observatori de preus de la cadena alimentària i un pla d'ajuda a les comunitats de regants".

També hi ha previstes diverses esmenes genèriques, com és la de demanar la gratuïtat del transport públic a Menorca, la de reprendre el programa de SOIB joves qualificats, el qual ha estat suprimit per part del Govern balear, el manteniment de l'escut social per donar més i millors oportunitats als menorquins i menorquines que més ho necessiten, l'impuls del centre FP as Castell i la recuperació del projecte de repotenciació des Milà.

Per últim, Susana Mora ha recordat que "si el president Adolfo Vilafranca ha estat incapaç de negociar un bons pressupostos de la Comunitat Autònoma per a la nostra illa, demanam que els diputats i diputades menorquins votin a favor de totes les esmenes que ha presentat el Partit Socialista per tal de millorar els comptes autonòmics".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00