Sociedad

Cepsa i Repsol continuen sense poder obrir més estacions de servei a Menorca

La Llei 8/2015, del 21 de maig, estableix que els operadors amb una quota de mercat superior al 30% no podran incrementar el nombre d'instal·lacions en règim de propietat

Estació de Repsol a Maó / Redac

Maó

Repsol no podrà incrementar el nombre d'estacions de servei durant un any a 33 províncies, illes o ciutats autònomes, en superar la quota de mercat del 30%, el llindar establert per limitar aquest creixement empresarial a la normativa sobre competència al sector d'hidrocarburs .

En concret, els territoris en què la petroliera no podrà créixer són: Balears, Albacete, Astúries, Àvila, Badajoz, , Càceres, Ciudad Real, Còrdova, La Corunya, Conca, Guadalajara, Huelva, Osca, Jaén, Lleó, Lleida, Lugo, Madrid, Ourense, Palència, Pontevedra, La Rioja, Salamanca, Segòvia, Sòria, Terol, Toledo, Valladolid, Biscaia i Saragossa, segons consta en una resolució de la Direcció General de Política Energètica i Mines publicada al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).

En el cas de la petroliera Cepsa, les limitacions al creixement queden restringides a tres territoris: les illes de Formentera, Eivissa i Menorca.

Mentrestant, Disa tindrà limitada l'expansió a la província de Santa Cruz de Tenerife, a les illes de Fuerteventura, La Palma, Lanzarote, La Gomera i El Hierro, així com a Ceuta i Melilla.

La Llei 8/2015, del 21 de maig, estableix que els operadors amb una quota de mercat superior al 30% no podran incrementar el nombre d'instal·lacions en règim de propietat o en virtut de qualsevol altre títol que els confereixi la gestió directa o indirecta de la instal·lació.

Tampoc no podran subscriure nous contractes de distribució en exclusiva amb distribuïdors al detall que es dediquin a l'explotació de la instal·lació per al subministrament de combustibles i carburants a vehicles, amb independència de qui ostenti la titularitat o dret real sobre aquesta.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00