Hoy por Hoy MenorcaHoy por Hoy Menorca
Gente
En Femení

Cora de La Torre de Papel a En Femení

Cora, de la Torre de Papel, a En Femení

Cora, de la Torre de Papel, a En Femení

19:36

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1701797775568/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ciutadella

Mariona Vilaseca convida a Cora, de La Torre de Papel. Una bona ocasió per xerrar de la dona, de la bogeria, de la genialitat. Tot plegat, el feminisme, la literatura i l'art convergeixen en un diàleg constant que ha transformat i enriquit el panorama cultural al llarg de la història. Aquestes tres esferes s'entrellacen per oferir una perspectiva única sobre les experiències, els desafiaments i els triomfs de les dones en diferents societats i períodes.

A la literatura, el feminisme ha brindat una plataforma perquè les veus femenines ressonin amb força. Escriptores com Virginia Woolf, Simone de Beauvoir i bell hooks han desafiat les normes establertes, explorant temes com la identitat, l'opressió i l'emancipació femenina. A través de la paraula escrita, el feminisme ha permès l'expressió de narratives que desafien i qüestionen les estructures patriarcals.

Cora, de la Torre de Papel, a En Femení

19:36

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1701797775568/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

L'art, per la seva banda, ha esdevingut un espai on les artistes feministes han desafiat les representacions tradicionals de la dona. Des de les pintures de Frida Kahlo fins a les instal·lacions de Judy Chicago, l'art feminista cerca subvertir estereotips i projectar una visió més autèntica i empoderada de la feminitat. La creativitat esdevé així una forma de resistència i celebració de la diversitat d'experiències femenines.

La relació entre feminisme, literatura i art va més enllà de la representació; també inclou la desconstrucció d'estructures i la creació de nous discursos. A mesura que les dones s'han involucrat activament en aquestes esferes, han contribuït a reconfigurar la consciència social i cultural. El feminisme, en integrar-se amb la literatura i l'art, impulsa una transformació profunda, desafiant les percepcions arrelades i obrint camins cap a una societat més equitativa i conscient. Tot plegat, aquestes tres forces convergeixen per teixir una narrativa que celebra la diversitat, la igualtat i el poder de l'expressió creativa en la recerca d'un món més just.

Luis Soler

Luis Soler

Desde los 14 años está en antena. Lo que empezó como un juego se convirtió en una pasión. Sus estudios...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00