Hoy por Hoy MenorcaHoy por Hoy Menorca
Gente
Economia a la SER

Espai d'Economia amb Joan Sánchez amb el seu anàlisi

Emés el passat 20 de Setembre de 2016

Espai d'Economia amb Joan Sánchez, emés el passat 20 de Setembre de 2016

Espai d'Economia amb Joan Sánchez, emés el passat 20 de Setembre de 2016 / Luis Soler Dauchy

Mahón

Resulta interessant tornar a treure un fragment de l'espai de Economia amb Joan Sánchez Tuomala perquè ens ajuda a veure amb certa distància temporal com ja existia un interés sobre l'evolució de la economia insular abans de que existís un Butlletí de cojuntura econòmica a Menorca.

Fem un cop d'ull al moment económic d'aquell temps.

Aquí hem recapitulat algunes dades del mes de setembre de 2016

L'economia de les Illes Balears continua millorant el segon trimestre. El VAB balear creix un 4,2% interanual i destaca l'arxipèlag pitiós. Mallorca augmenta la taxa fins al 4,1% i Menorca és la que més avança, fins al 3,9%. D'aquesta manera totes les illes creixen per sobre dels valors de la zona euro i del conjunt espanyol. Per sectors, la indústria creix un 2,8%, la construcció un 3,6% i els serveis un 4,3%. A més, la constitució de societats mercantils a les Illes Balears sincrementa un 14 %, 3 punts percentuals per sobre del conjunt nacional.

El mercat de treball manté el creixement interanual de l'afiliació a la Seguretat Social i supera el 5%: el 5,6% a l'agost, amb 533.532 persones afiliades, el valor més alt d'un mes d'agost. L'afiliació a Espanya creix el 3,0%. Aquesta dada implica un nivell d'ocupació del 5,4% per sobre dels existents abans de la crisi econòmica. Segons les dades del segon trimestre de l‟EPA, el total d‟hores treballades augmenta a un ritme semblant (4,5 %) al del nombre d‟ocupats (4,1 %). El nombre de persones desocupades a l'agost és de 46.164 persones, que disminueix el 15,2 %. Aquest descens es dóna a totes les illes i de forma més significativa a Mallorca (-15,4 % ), seguit d'Eivissa (-14,1%), Menorca (-13,8%) i Formentera (-11,4%). El nombre de nous contractes registrats a l'agost a les Illes Balears és de 39.815, un 15,1% més interanual. Per tipus de contracte, el creixement dels indefinits (85,0 %) supera amb escreix el dels contractes temporals (8,2 %).

Luis Soler

Luis Soler

Desde los 14 años está en antena. Lo que empezó como un juego se convirtió en una pasión. Sus estudios...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00