Política

El Parlament demana al Govern central que s'agilitzi el projecte dels nous jutjats de Ciutadella

S’ha de recordar que l'Ajuntament de Ciutadella va firmar el maig passat l'acta de cessió dels terrenys al Ministeri de Justícia

Aquest serà l'espai on s'ubicarà el nou edifici central dels jutjats de Ciutadella. / Ajuntament de Ciutadella.

Maó

El Parlament balear ha acordat instar el Govern central a fixar un calendari per licitar el projecte del nou edifici dels Jutjats de Ciutadella, així com la reserva de la dotació econòmica pertinent als Pressupostos Generals del 2024.

Així ho ha aprovat, per unanimitat, la Comissió d'Afers Institucionals i Generals del Parlament a proposta del PP. L'objectiu és garantir la total execució de la nova infraestructura en el termini tan breu com sigui possible. A més, en virtut del text aprovat, el Parlament també sol·licita un calendari que permeti executar completament el projecte seleccionat, una vegada licitat.

El diputat del PP Sebastià Mesquida ha censurat que el dèficit d'inversions de l'Estat a Menorca s'ha anat agreujant els darrers anys, sent especialment preocupants les demores per als nous jutjats i la nova comissaria de Policia Nacional a Maó.

S’ha de recordar que l'Ajuntament de Ciutadella va firmar el maig passat l'acta de cessió dels terrenys al Ministeri de Justícia. Per al PP, la situació als Jutjats d'Instrucció números 1 i 2 de Ciutadella és d'una precarietat extrema a causa de la insuficiència d'espai de l'edifici agreujada per l'increment d'activitat lligat a l'evolució demogràfica.

També han avisat per la presència de barreres arquitectòniques, sense possibilitat d'instal·lar-hi un ascensor. Per això, consideren que és urgent reunir en un sol edifici els jutjats 1 i 2 d'instrucció, així com el jutjat social que es troba en una altra ubicació.

Pel que fa a la Comissaria del Cos Nacional de Policia de Maó s’ha recordar que fa més de quinze anys que el consistori va oferir uns terrenys sense que l'obra hagi arribat a executar-se encara. El cost estimat del nou edifici era de 3,5 milions, xifra que s'ha anat actualitzant fins a 4,6 milions. Ja s'ha adjudicat la redacció del projecte bàsic i d'execució.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00