Política

Le Senne assegura que tanca la crisi sense ferides i demana disculpes als ciutadans per "l'espectacle"

Nega una contrapartida específica per acontentar els diputats rebels més enllà del que s'ha anunciat al comunicat oficial, i no preveu canvis organitzatius en el grup parlamentari

El president del Parlament, Gabriel Le Senne / Europa Press News

Maó

El president del Parlament, Gabriel Le Senne, ha assegurat aquest divendres que tanca la crisi amb els seus companys de grup parlamentari sense ferides, alhora que ha reconegut que el Parlament no surt "reforçat" i ha demanat disculpes als ciutadans per l'espectacle ofert.

Així s'ha expressat Le Senne en declaracions als mitjans davant del seu despatx, després del comunicat oficial del partit, aquest dijous, donant per tancada la crisi al Grup Parlamentari Vox a les Balears. "M'alegro que al final no hagi arribat la sang al riu", ha dit, confiant que podrà treballar "amb professionalitat" amb els seus companys.

El president ha confirmat que ha mantingut contacte directe amb la direcció nacional durant aquesta crisi, i que de fet li van demanar que "resistís", després que ell mateix donés per fet, inicialment, el seu cessament. En aquest sentit, ha defensat que sol·licitar els informes jurídics va ser un encert perquè ha permès "aquest 'impàs' i sortir d'aquesta situació".

NO PREVEU CANVIS AL GRUP PARLAMENTARI

Le Senne ha rebutjat que en l'acord aconseguit hi hagi una contrapartida específica per acontentar els diputats rebels, més enllà del compromís de "continuar treballant units" a què al·ludia el comunicat oficial.

A més, el president del Parlament ha afirmat que no li consta que es retirarà el portaveu a Idoia Ribas, ni cap altre canvi organitzatiu dins del grup parlamentari.

Alhora, Le Senne ha expressat que, lògicament, no comparteix les acusacions de parcialitat que van abocar els seus companys a l'acta d'expulsió: "Una altra cosa és que sempre hi ha queixes puntuals, quan dónes la raó a un o la dónes a l'altre sempre es queixa l'altra part. Sempre ho intento fer el millor possible i actuar amb equanimitat als plens".

Igualment, el president del Parlament ha indicat que com a membre del comitè executiu provincial de Vox intentarà seguir tenint "bona relació personal amb tothom" però no s'ha pronunciat sobre possibles canvis a la direcció regional. "Entenc que haurem d'anar parlant i fer les millores oportunes, però no necessàriament a la direcció, ja veurem", ha estat l'únic comentari.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00