Sociedad

Prop de 500 persones es beneficien de les targetes alimentàries de l'Ajuntament de Maó

Es tracta d’una iniciativa d’ajudes socials que el consistori va iniciar per donar resposta a l’increment del nombre de famílies demandants d’aliments

d3sign

Maó

L’Ajuntament de Maó ha entregat un total de 214 targetes alimentàries des de que es va iniciar la iniciativa l’octubre de 2020. Aquesta xifra suposa un total de 468 persones beneficiàries.

Es tracta d’una iniciativa d’ajudes socials que el consistori va iniciar per donar resposta a l’increment del nombre de famílies demandants d’aliments.

El projecte consisteix a dotar-les amb una modalitat de pagament més racional i eficient per a la compra d’aliments; i està pensada per evitar l’estigmatització de les persones beneficiàries, ja que s’empra de forma anònima.

S’ha de recordar que les persones i famílies que fan ús d’aquest sistema són usuàries de Serveis Socials, prèviament valorades pel personal tècnic de l’àrea, i es prioritzen aquelles famílies amb menors a càrrec seu.

Les targetes alimentàries augmenten la capacitat d’administració dels usuaris i els hi donen dignitat. Permeten que les famílies adaptin la compra a les seves pròpies necessitats, escollint els productes que desitja, i també suposa una simplificació administrativa.

La forma de funcionar del sistema és la següent: primerament, les persones beneficiàries reben una formació; una vegada s’entrega la targeta, amb l’import acordar en el pla de treball, s’hi habilita la compra de productes, que és revisada setmanalment pel personal tècnic de Creu Roja, amb la col·laboració dels Serveis Socials municipals. Al final del procés de compra, s’entreguen els justificants per acreditar l’ús dels doblers atorgats per l’Ajuntament.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00