Hoy por Hoy MenorcaHoy por Hoy Menorca
Música

Nio, la sorprenent música africana d'en Momi Maiga

Jazz Obert ens apropa a la cultura senegalesa amb la proposta d'un virtuós de la kora

Coneguem la música senegalesa de Momi Maiga i la interpretació que fa de la kora amb Dani Benejam

Coneguem la música senegalesa de Momi Maiga i la interpretació que fa de la kora amb Dani Benejam

04:40

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1709716699152/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Momi Maiga és músic, compositor i cantant senegalès. Ha dedicat tota la seva vida a la música i a la kora, un instrument que estima profundament des que tenia només sis anys. Procedeix de la respectada família de músics Cissokho, cosa que el connecta amb la rica tradició Mandé que admira i respecta.

La seva música és una fusió de gèneres, una expressió de la meva ànima que es fusiona amb les arrels de la seva herència cultural. Cada acord que toca a la kora i cada paraula que canta a les seves composicions transmeten la passió i l'amor que té per la música. El seu estil és eclèctic i personal, i el seu objectiu és commoure el públic amb la seva música, passió i presència a l'escenari.

Más información

Descobrint al músic

Momi Maiga destaca com un virtuós del seu instrument, la kora, a més de per la seva fluïdesa vocal i com un curiós compositor autodidacta i amb una sorprenent sensibilitat musical. Momi va néixer el 1997 a Gàmbia, als quatre anys se'n va anar a viure amb la seva família materna a Ziguinchor, capital de Casamance, regió sud del Senegal. Immers en una vasta herència musical, va créixer enmig de la famosa família Cissokho, una família de Djelis.

El dia primer de març de 2024, quan Menorca està en plena festa de la Comunitat Autònoma, el Teatre des Born de Ciutadella rep 'Nio', el darrer treball del senegalés, com una proposta diferent dins del Menorca Jazz Festival.

Coneguem la música senegalesa de Momi Maiga i la interpretació que fa de la kora amb Dani Benejam

04:40

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1709716699152/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Luis Soler

Luis Soler

Desde los 14 años está en antena. Lo que empezó como un juego se convirtió en una pasión. Sus estudios...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00