Sociedad

El Consell planteja els seus dubtes davant l'OSP amb Barcelona que proposa el Ministeri

Vilafranca vol tenir garantit que no es perdin freqüències aèries i que s'asseguri una clausula de sortida si la prova no funciona

David Arquimbau Sintes (EFE)

El Consell insular dubta de l’efectivitat del projecte pilot que en Ministeri de Transports vol posar en marxa en la ruta aèria entre Menorca i Barcelona.

El secretari general de Transport Aeri i Marítim, Benito Núñez, es desplaçava aquest dimarts fins a l’illa per exposar els detalls de la proposta al president del Consell, Adolfo Vilafranca, i la directora general de Mobilitat del Govern, Lorena del Valle.

Aquesta nova OSP consistiria en posar un topall als preus, que afectaria al 5% dels bitllets, els més cars. La idea és evitar els preus desorbitats en dates com les de Nadal o Pasqua.

La proposta no acaba de convèncer del tot al Consell i al Govern, que presentaran ara per escrit els seus dubtes. Adolfo Vilafranca, considera que es tracta d’un experiment i que s’han de saber quines conseqüències pot tenir. El preocupa sobretot, que no es perdin freqüències.

Sobre la possible aplicació d’aquesta prova pilot, Vilafranca descarta que es pugui posar ja en marxa aquest mateix any. A més, el president del Consell demanava també la creació d’una comissió de seguiment per poder avaluar com es desenvolupa el pla pilot i que s’asseguri una clàusula de sortida.

El secretari general de Transport Aeri i Marítim, Benito Núñez, ha assegura que s’escoltaran totes les peticions que facin arribar tant Consell com Govern, tot i que deixa clar que aquestes administracions no tenen competències en aquest àmbit i que la decisió de l’aplicació del pla pilot és exclusiva del Govern central.

Sigue el canal de la SER en WhatsApp
Encontrarás toda la información, el deporte y el entretenimiento: la actualidad del día y las noticias de última hora, los mejores vídeos y momentos de la radio, entrevistas, reportajes y mucho más.

Suscríbete ahora
 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00