Política

El PSOE exigeix al Consell de Menorca que accepti la proposta de fixar un preu màxim als vols amb Barcelona

La portaveu socialista, Susana Mora, ha concretat que la proposta és que aquesta prova pilot s'iniciï aquest any i duri 18 mesos, amb la possibilitat que, si no funciona, es pugui suspendre.

David Arquimbau Sintes (EFE)

La portaveu del Grup Socialista al Consell de Menorca, Susana Mora, ha exigit aquest dilluns al president de la institució insular, Adolfo Vilafranca, que accepti la proposta del Govern central de fixar un preu màxim als vols entre Menorca i Barcelona, una prova pilot que també es vol engegar entre la ruta Lanzarote-Madrid.

Segons els socialistes, aquesta proposta eliminarà el tram més car de bitllets, que coincideix majoritàriament amb la compra de bitllets durant Nadal i Setmana Santa.

Mora ha defensat que "aconseguir una bona connectivitat durant tot l'any amb Menorca ha estat sempre un repte i una prioritat per a les administracions", però, tal com ha reconegut la socialista, "no hi ha fórmules màgiques".

Tot i això, ha destacat que l'administració ha d'intervenir per garantir als menorquins unes condicions d'equitat quant a mobilitat i transport.

"La proposta que fa el Ministeri està relacionada amb limitar amb un preu màxim la ruta entre Menorca i Barcelona; no es tracta, en aquest sentit, amb subvencionar línies, freqüències o places, es tracta de tenir un preu màxim perquè els menorquins que vulguin tornar a Menorca per Nadal o Setmana Santa puguin fer-ho a un preu assequible", ha manifestat, titllant d'"injust" que "els preus més cars de l'any precisament coincideixin amb aquestes dates tan assenyalades".

Sobre això, ha indicat que "es tracta de treballar al voltant d'una prova pilot que fixi un preu màxim a la ruta entre Menorca i Barcelona i que no afecti els preus més barats que es vénen durant la resta de l'any".

Mora ha concretat que la proposta és que aquesta prova pilot s'iniciï aquest any i duri 18 mesos, amb la possibilitat que, si no funciona, es pugui suspendre.

"Des del PSOE Menorca exigim que el president Vilafranca accepti la proposta, que compta amb les garanties necessàries, tant per ser iniciada com per ser suspesa si finalment es constata que no acaba de funcionar", ha dit.

A més, ha criticat la política "de braços caiguts" del PP al Consell de Menorca en matèria de connectivitat. "No podem tolerar que, per la seva falta de gestió i lideratge, el PP perdi connexions durant l'hivern, que havíem aconseguit amb esforç, diàleg i feina durant la legislatura passada", ha finalitzat Mora.

Sigue el canal de la SER en WhatsApp
Encontrarás toda la información, el deporte y el entretenimiento: la actualidad del día y las noticias de última hora, los mejores vídeos y momentos de la radio, entrevistas, reportajes y mucho más.

Suscríbete ahora
 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00