Política

El Consell compromet 815.000 euros en ajudes d'emergència social a les famílies vulnerables

730.000 euros es destinen a cobrir aquests ajuts individuals i d'emergència social, i es reserven els 85.000 euros restants a pagar el menjador de les activitats d'estiu dels menors en situació de vulnerabilitat social

Peter Cade

El Consell insular ha compromès l’aportació de 815.000 euros en ajudes d’emergència social per poder donar una resposta immediata a les necessitats bàsiques d’alimentació, vestit, allotjament o suport a la inserció social de les famílies amb menys recursos.

Segons explica el Consell en un comunicat, 730.000 euros es destinen a cobrir aquests ajuts individuals i d'emergència social, i es reserven els 85.000 euros restants a pagar el menjador de les activitats d'estiu dels menors en situació de vulnerabilitat social.

La vicepresidenta, Carmen Reynés, anuncia que s'ha ampliat el límit de les ajudes per poder pagar fins a quatre mesos del lloguer o la hipoteca i s'ha ampliat de 600 a 900 euros l'ajuda màxima per fer front a les despeses de manteniment i subministraments del llar, i ha passat de 180 a 240 euros la dedicada a costejar la compra de bolquers i llet per al nadó.

Igualment, s'han afegit noves ajudes, com la que atorga fins a 180 euros mensuals per persona perquè es pugui comprar roba i calçat, així com d'altres dedicades a accions formatives d'oci i a la conciliació social i laboral.

Aquesta ampliació pretén garantir que els ajuntaments gastin la totalitat dels diners que se'ls assignen per conveni i que distribueixen en funció del nombre d'habitants, la població més gran de 65 anys i menor de 14 i els aturats de llarga durada.

Sigue el canal de la SER en WhatsApp
Encontrarás toda la información, el deporte y el entretenimiento: la actualidad del día y las noticias de última hora, los mejores vídeos y momentos de la radio, entrevistas, reportajes y mucho más.

Suscríbete ahora
 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00