Sociedad

El GOB estudia accions legals per oposar-se al decret que legalitzarà cases en rústic

L'organització rebutja així mateix la intenció de l'Executiu que aquestes cases es puguin llogar turistes, ja que "és un insult a la majoria dels ciutadans, que han fet les coses bé"

L'entitat ecologista GOB estudia emprendre accions legals per oposar-se al decret que el Govern anuncia per legalitzar les construccions il·legals a sòl rústic que, en el cas de Menorca, "acull dotzenes de cases que superen àmpliament els 300 metres quadrats".

L'organització rebutja així mateix la intenció de l'Executiu que aquestes cases es puguin llogar turistes, ja que "és un insult a la majoria dels ciutadans, que han fet les coses bé".

El GOB explica en un comunicat que es tracta d'"una actuació manca d'ètica i contrària al sentit comú, una operació d'especulació urbanística amb pocs precedents en democràcia".

L'organització ecologista remarca que "legalitzar una casa en rústic representa actualment una revaloració espectacular del preu que es paga als mercats immobiliaris" i alerta que aquestes edificacions acumulen fosses sèptiques que contaminen els aqüífers i consumeixen agu sense control.

"Que un govern del segle XXI inclogui a les seves polítiques premiar els que han vulnerat la disciplina urbanística és una vergonya pública que contradiu altres compromisos formals" de l'administració, denuncia.

El GOB recorda que "ajudar els infractors va ser una pràctica habitual als anys 70 i 80, quan els que ostentaven el poder i els que tenien la propietat es repartien els beneficis", però molts casos "han acabat als tribunals".

Sigue el canal de la SER en WhatsApp
Encontrarás toda la información, el deporte y el entretenimiento: la actualidad del día y las noticias de última hora, los mejores vídeos y momentos de la radio, entrevistas, reportajes y mucho más.

Suscríbete ahora
 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00