Política

Sumar demana a Aena que renunciï definitivament a la torre de control virtual de Menorca

El grup parlamentari ha presentant una Proposició no de Llei perquè s'abandoni la idea de gestionar el trànsit aeri de forma remota

Torre de control del aeropuerto de Menorca / Google

El portaveu de Sumar a la Comissió de Transports del Congrés, Félix Alonso, ha presentat una Proposició no de Llei on demana a Aena que desisteixi definitivament de gestionar el trànsit aeri de Menorca de forma remota mitjançant una torre 'virtual' i construïu una nova torre de control física.

Alonso considera que Menorca no és el lloc adequat per implantar una torre de control virtual, ja que és una illa sense alternatives de transport que gestiona un important volum de passatgers, superior a els 4 milions el 2023.

El diputat recorda que l'actual torre de control, construïda el 1968, pateix greus deficiències estructurals que ja van portar el 2010 a acordar-ne la restitució, però el projecte mai no es va dur a terme i va ser substituït per la implantació d'una torre de control virtual.

Tot i que tots els treballadors i tècnics ja van alertar el 2019 que la iniciativa resultava inadequada, que el personal era insuficient i que els terminis no es complirien, Aena va encarregar el projecte a l'empresa Gesnaer Consulting, però els "constants problemes tècnics" el van portar a signar a finals del 2023 la suspensió temporal dels treballs.

El diputat de Sumar ha recordat el recent acord del Parlament balear a favor que es renunciï definitivament a aquest projecte, i així ho ha sol·licitat al Govern espanyol.

Alonso ha lamentat també que no se li hagi permès visitar aquest dimarts l'interior de la torre de control en qualitat de diputat, quan el 25 d'abril sí que va estar a la de Barajas i ningú els ho va impedir.

"Per què no puc estar també a la torre de control de Maó?", s'ha preguntat el diputat sobre una "negativa d'Aena que convida a pensar malament i a sospitar que alguna cosa se'ns està ocultant".

Finalment, el diputat ha reclamat que s'ampliï la plantilla fixa de treballadors a l'Aeroport de Menorca perquè, "encara que el trànsit sigui estacional, la mentalitat i la instal·lació no ho poden ser".

Sigue el canal de la SER en WhatsApp
Encontrarás toda la información, el deporte y el entretenimiento: la actualidad del día y las noticias de última hora, los mejores vídeos y momentos de la radio, entrevistas, reportajes y mucho más.

Suscríbete ahora
 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00