Sociedad

L’Ajuntament de Maó atorgarà la Medalla d’Or de la Ciutat a l’Assemblea Local de la Creu Roja

Creu Roja és present a Maó de l’any 1899, desenvolupant una acció social i humanitària indispensable, la institució ha fet feina en favor de les persones més desfavorides, guiada pels seus set principis fonamentals: humanitat, imparcialitat, neutralitat, independència, voluntariat i universalita

Creu Roja de Maó durant les Festes de Gràcies

L’Ajuntament de Maó atorgarà la Medalla d’Or de la Ciutat a l’Assemblea Local de la Creu Roja. Aquesta proposta de concessió, que previsiblement s’aprovarà al Ple del mes de maig, coincideix amb el 125è aniversari d’existència de l’Assemblea Local de l’entitat.

Creu Roja és present a Maó de l’any 1899, desenvolupant una acció social i humanitària indispensable, la institució ha fet feina en favor de les persones més desfavorides, guiada pels seus set principis fonamentals: humanitat, imparcialitat, neutralitat, independència, voluntariat i universalitat; i sempre amb la missió de prevenir i alleujar el sofriment humà, protegir la vida i la salut, així com fer respectar les persones, a qualsevol lloc, en tot moment i sota qualsevol circumstància.

Actualment, a Maó, compta amb el suport de 1.500 persones sòcies, que, de forma desinteressada, contribueixen amb les seves aportacions a millorar i canviar la vida de moltes altres persones.

A la Creu Roja de Maó, hi ha més de 1.000 persones voluntàries, 415 de les quals duen a terme activitats. Aquestes aportacions de persones voluntàries, sòcies i col·laboradores és clau per poder donar resposta a les creixents demandes d’ajuda de la ciutadania: ofereixen ajudes de primera necessitat, donen suport a la cerca de feina, cuiden les persones en situació d’exclusió social o bé fan companyia a la gent gran, per evitar una solitud no desitjada.

L’empremta social de la Creu Roja a Maó

L’Ajuntament de Maó signa anualment un conveni de col·laboració amb l’entitat per a programes de serveis socials.

Durant el 2023, la Creu Roja ha atès 1.472 persones i ha realitzat prop de 22.678 intervencions. Destaca, especialment, l’atenció a persones en situació d’extrema vulnerabilitat. Prop de 750 persones han rebut atenció social i ajudes per cobrir necessitats bàsiques (aliments, productes bàsics i lots d’higiene personal) i més de 145 famílies en situació de vulnerabilitat amb infants al seu càrrec han estat ateses.

Per altra banda, l’Àrea d’Ocupació ha ajudat 125 persones a apropar-se al mercat laboral, tot millorant les seves competències professionals.

Més de 260 persones grans han participat en alguns tallers impartits a Maó i as Castell on han rebut suport, assistència o acompanyament del voluntariat de l’entitat, per evitar una solitud no desitjada.

L’alcalde Héctor Pons afirma: “La contribució de l’Assemblea local de la Creu Roja de Maó a fer de la vida de les persones més digna i de millors condicions, la converteix en mereixedora de la Medalla d’Or de la Ciutat. És una iniciativa de elevam tots els grup polítics de forma unànime, amb l’objectiu que hi hagi un suport institucional. Posam en valor l‘oportunitat que la Creu Roja ha donat a moltes persones de canalitzar les seva entitat les seves ganes de col·laborar de forma voluntària per a un món més just. Felicitam la feina de la Creu Roja i els animam a continuar amb aquesta feina tant necessària per a la ciutadania de Maó”.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00