Sociedad

L'atur baixa un 7,5% a Menorca en el darrer mes

Durant els darrers 30 dies un total de 135 persones van trobar feina a la nostra illa, deixant la xifra total d’aturats en 1.635 persones

Imatge d'arxiu

Menorca continua marcant xifres de rècord pel que fa a la baixada de l’atur, amb una baixada al maig del 7,5% respecte al mes anterior.

Durant els darrers 30 dies un total de 135 persones van trobar feina a la nostra illa, deixant la xifra total d’aturats en 1.635 persones.

La baixada també es produeix si miram xifres interanuals, amb un descens del 5,4% respecte al maig de 2023.

Pel que fa al conjunt de l’arxipèlag, també s’ha batut aquest any el rècord de persones treballant un mes maig: 622.275. Mai abans hi havia hagut tanta gent afiliada a la Seguretat Social a la nostra comunitat autònoma en un mes de maig. A més, quant a la xifra d'aturats és la segona més baixa de tots els mesos des del 2005, amb 26.742 persones apuntades al SOIB buscant una ocupació.

Balears lidera la creació d'ocupació el darrer mes a tot Espanya i és la tercera comunitat on més puja l'afiliació el darrer any. En termes absoluts són 53.000 treballadors més que fa un mes i 21.000 més que fa un any amb pujades del 9% i 3% respectivament. Ara mateix l'arxipèlag té 622.000 persones donades d'alta, cosa que suposa, com diem, la xifra més alta registrada en un mes de maig.

Pel que fa a l'atur, el nombre de persones que estan inscrites al SOIB són 26.700. És la xifra més baixa per a un mes de maig i la segona de tota la sèrie històrica des del 2005, incloent-hi tots els mesos. Balears és el territori on més baixa l'atur a l'últim mes, un 5'25% i el segon territori on més cau a l'últim any amb un descens del 7%.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00