Sociedad

El cap de bombers de Menorca urgeix a solucionar el conflicte laboral i reforçar el dispositiu de Sant Joan

Els integrants del parc de Ciutadella es neguen a fer guàrdies extres per les festes

Els bombers de Menorca tenen problemes per la manca d'efectius que podrien afectar a les festes de Sant JOan. / CIMe.

El cap insular del Servei de Prevenció i Extinció d'Incendis, Joan Rosselló, ha mostrat la seva “preocupació” per la negativa del cos de bombers de Menorca a fer guàrdies de reforç per Sant Joan i ha demanat al Consell que prengui mesures i “solucioni amb urgència" la situació laboral de la plantilla per garantir la seguretat durant les festes.

En declaracions a EFE, Rosselló ha dit entendre les demandes del col·lectiu i ha alertat que, si no se n'atén la reclamació, es pot veure obligat a portar efectius des de Maó i concentrar els dies de festes el servei de tot Menorca al parc de Ciutadella per a garantir el contingent mínim necessari.

Sant Joan obliga normalment a doblar la plantilla de guàrdia a Ciutadella, dels 5 bombers d'una jornada normal a 10 ó 12, i amb això es cobreix l'activitat programada, que inclou la nit dels festers del 22 de juny, prèvia a l'inici de les festes.

Però, sense poder cobrir guàrdies ni reforços, la plantilla de Ciutadella resulta insuficient i planteja un problema seriós que Rosselló espera que se solucioni. Actualment, el Servei Insular d'Extinció d'Incendis disposa de 53 efectius, 42 dels quals són bombers i la resta, comandaments intermedis.

El Consell ja ha convocat la cobertura de 19 places de bomber a tota l'illa, però només es tracta d'un procés d'estabilització de plantilla, que no comportarà la incorporació de nous efectius. De fet, la contractació d'un nou bomber que ja ha completat el procés de formació roman a l'espera. El sindicat STEI ja ha posat al corrent de la situació la Direcció General d'Emergències i ha advertit d'informar Inspecció de Treball dels "indicis evidents de sobrecàrrega" provocats per la falta de personal.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00