Sociedad

Rebuig social a posar serveis a la platja verge de Binigaus

L'Ajuntament des Migjorn Gran vol instal·lar hamaques i para-sols l'any que ve

La societat civil sempre ha fet accions per a protegir Binigaus, com aquesta recollida de plàstics. / Auxi

Gairebé mil persones ja han signat una iniciativa a la plataforma Change.org perquè no s'instal·lin gandules, para-sols i altres serveis a la platja verge de Binigaus, a Es Migjorn Gran.

"No volem que es mercantilici un espai natural", s'argumenta contra les intencions de l'Ajuntament i es recorda que Binigaus es troba ubicada en una Àrea d'Especial Interès protegida alhora com a Lloc d'Importància Comunitària i Zona de Especial Protecció per a les Aus. A més, els promotors de la recollida de firmes destaquen que la platja presenta una regressió constant, cosa que agreuja la reducció de la superfície de sorra, i és apta per a gossos entre les 19 hores i les 9 del matí, per la qual cosa compatibilitzar aquesta realitat amb la hipotètica ubicació d'hamaques i para-sols és difícil d'imaginar.

Per això es demana al Consistori que "rectifiqui i prioritzi el respecte a l'entorn, la normativa i el ciutadà, en lloc de deixar-se emportar per l'afany recaptatori", ja que "hi ha coses que no tenen preu".

L'Ajuntament ha anunciat que planteja demanar a Costes l'any que ve que permeti posar aquests serveis a la platja si la Direcció General d'Emergències l'obliga a dotar-la d'un servei de socorrisme, com el que ja tenen les veïnes cales, urbanitzades, de Sant Tomàs i Sant Adeodat.

Cal destacar que l'efecte dels temporals a l'hivern ha fet malbé els sorrals de les platges de Sant Tomàs i Sant Adeodat, cosa que ha impedit posar tots els serveis previstos, provocant una reducció dels ingressos municipals superior als 70.000 euros

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00