Política

Més de 1.600 agents vetllaran per la seguretat a les eleccions europees de diumenge a Balears

En total participaran al dispositiu de seguretat a les illes 409 guàrdies civils, 787 policies nacionals i 430 policies locals

EUROPA PRESS - Archivo (EUROPA PRESS)

El dispositiu de seguretat que vetllarà per un desenvolupament correcte de la jornada electoral d'aquest diumenge per a les eleccions al Parlament Europeu estarà format per 1.626 agents a les Balears.

En total participaran al dispositiu de seguretat a les illes 409 guàrdies civils, 787 policies nacionals i 430 policies locals, ha detallat el Ministeri de l'Interior en un comunicat.

A tot Espanya es desplegaran més de 95.200 policies per garantir la seguretat de la jornada electoral del 9J.

Es desplegaran 28.034 policies nacionals (als quals cal sumar 106 agents de la unitat adscrita a la Generalitat Valenciana), 47.647 guàrdies civils, 4.700 mossos d'Esquadra, 939 ertzaines, 260 policies forals navarresos i 67 membres com 13.475 membres més dels diferents cossos de policia municipal.

L'operatiu policial donarà seguretat i protecció al procés electoral convocat per triar els 61 parlamentaris espanyols al Parlament Europeu per a la propera legislatura.

Entre les seves missions figuren adoptar les mesures de prevenció necessàries per detectar qualsevol acció que pertorbi el desenvolupament normal dels comicis.

Inclou la protecció d'actes i llocs relacionats amb el procés electoral, com les seus de partits polítics, federacions, coalicions o agrupacions d'electors que concorren als comicis o col·legis electorals durant la jornada de reflexió i al llarg de la jornada de votació mitjançant dispositius de seguretat fixos o mòbils, entre altres missions.

El dispositiu policial es va posar en marxa el 15 de maig en una fase prèvia que es va allargar fins a mitjanit del 23 de maig, inici de la campanya electoral. En aquell moment es va iniciar la fase d'alerta, que abraçarà fins divendres a les 20.00 hores, moment en què entrarà en vigor la fase crítica per a la protecció dels actes de final de campanya, la jornada de reflexió i jornada de votació fins a tancament dels 22.576 locals electorals.

Aquest dispositiu també donarà protecció a l'escrutini de les paperetes i al trasllat posterior de la documentació electoral, i es mantindrà actiu fins al final complet de l'activitat electoral. Durant aquestes fases, i mentre no variï el nivell d'amenaça terrorista, continuarà activat el Nivell 4 del Pla de Prevenció, Protecció i Resposta Antiterrorista.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00