Sociedad

Més de mil persones omplen la Biosfera per protestar contra la massificació turística

La convocatòria surt de la campanya Via Menorca, organitzada pel GOB Menorca amb el suport de diferents col·lectius de caire social, i pretén cercar solucions a les problemàtiques que genera el turisme sobre els habitats de l’illa

Concentració a la plaça Biosfera / Redac

Més de mil persones es van concentrar aquest dissabte davant la seu del Consell insular de Menorca per a protestar contra la massificació turística que pateix l’illa.

La plaça de la Biosfera, rebatejada com Cala Biosfereta, va viure una autèntica performance ja que l’objectiu de la concentració era precisament omplir la plaça de suposats banyistes que, proveïts de tovalloles, para-sols i hamaques, escenifiquessin la forta pressió humana que pateix l’illa durant la temporada turística.

La convocatòria surt de la campanya Via Menorca, organitzada pel GOB Menorca amb el suport de diferents col·lectius de caire social, i pretén cercar solucions a les problemàtiques que genera el turisme sobre els habitats de l’illa.

El coordinador del GOB i portaveu de Via Menorca, Miquel Camps, ha demanat diligència al Consell i al Govern balear: "Que no només comparteixin el discurs contra la massificació, sinó que prenguin des de ja mesures per frenar-la, ja que no podem romandre tres anys esperant ".

Camps ha insistit en la necessitat de limitar des d'aquest mateix estiu l'entrada de vehicles a Menorca, intensificar la inspecció turística contra l'“enorme” oferta il·legal existent, condicionar la creació de cada nova plaça a l'eliminació de dues places obsoletes i encarir l'ecotaxa als turistes durant els mesos de juliol i agost.

Via Menorca anuncia noves mobilitzacions a partir del mes de setembre.

“Qui estima Menorca no la ven”, “Menys Fitur i més futur”, o “Amb massificació, ni platges, ni habitatges”, van ser alguns dels lemes més repetits entre el participants.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00