Sociedad

Consell i APB volen iniciar la reforma del vial de sa Colàrsega de Maó al setembre

El departament de Mobilitat i l'Autoritat Portuària de les Illes Balears presenten el projecte amb un pressupost de 2,8 milions

Es reordenarà el trànsit a tota la zona de Sa Colàrsega del port de Maó. / GOB Menorca

Maó

El departament de Mobilitat del Consell Insular de Menorca ha presentat amb l'Autoritat Portuària de les Balears (APB) aquest dijous, 27 de juny, el projecte constructiu de les obres de millora de la carretera Me-3, que comprèn els 485 metres del tram entre Sa Colàrsega i la rotonda d'accés al Cós Nou. La duració estimada de les obres és de vuit mesos i s'espera que comencin a partir del setembre. El pressupost d'execució és de 2.830.304,04 euros, finançat per un conveni de col·laboració entre el Consell Insular de Menorca i l'Autoritat Portuària de les Illes Balears.

"És un projecte molt necessari perquè aquesta carretera ha registrat durant els darrers anys un increment de trànsit, tant de vehicles pesants com de turismes, també de vianants que hi transiten des de Maó fins a l'Estació Marítima, la Base Naval, o la Mola. Per tant, creim que és necessari modernitzar i adaptar aquest tram de carretera, sobretot per a garantir la seguretat de les persones", ha explicat el president del Consell Insular de Menorca, Adolfo Vilafranca.

Les obres previstes tenen en compte una millora en el traçat de la carretera titularitat del Consell Insular, tant en planta com en l'alçat, mantenint el traçat actual de la carretera però millorant el radi d'algunes corbes i suprimint els canvis de rasant perillosos. "La plataforma de la carretera s'ampliarà amb vorals d'1,50 metres d'amplada i es prohibiran els girs a l'esquerra, ordenant les interseccions existents", ha indicat el conseller de Mobilitat de Menorca, Juan Manuel Delgado.

El conseller ha afegit que s'ha actualitzat el pressupost d'execució, ja que el projecte va començar a tramitar-se fa una dècada i el conveni es va signar fa 4 anys, per la qual cosa ara es farà una pròrroga. Durant els treballs s'incorporarà una vorera per a vianants amb un traçat paral·lel al de la carretera existent. També es tindrà en compte l'estabilitat dels talussos en desmunt i amb pendent, perfilant-los i executant un mur de desmunt a les zones d'ampliació de la plataforma. En total, s'executaran tres murs fins a una alçada de 6 metres. També es reforçarà el ferm existent mitjançant l'estesa d'una nova capa de mescla bituminosa, es millorarà el drenatge transversal i longitudinal de la plataforma i hi haurà una revegetació dels talussos de desmunt i terraplè.

Respecte a l'enllumenat de la via, les llumeneres s'han escollit de LEDs amb l'equip d'encesa incorporat, factor de potència corregit i gran rendiment òptic. Cada punt de llum portarà la seva caixa de connexió a la base de la columna, amb els seus borns i fusibles. El disseny compleix amb el Reglament de Protecció del medi nocturn de Menorca i disposen d'un sistema de regulació intel·ligent que permet reduir el nivell d'il·luminació en les hores de menys trànsit nocturn. "Hi ha dos projectes. A aquest sumam també la reforma de la rotonda, que licitarem el mes de juliol des d'APB per a coordinar les fases d'execució al màxim possible.

Ara mateix és un encreuament complicat. Aquest vial és molt important i hem de clarificar el trànsit a la zona. Per tant, als 2,8 milions de la primera part del projecte se sumen els 600.000 euros que invertirem en la reforma del tram de la rotonda", ha indicat el delegat d'APB al port de Maó, Vicent Fullana.

Durant l'execució de les obres serà necessari realitzar desviaments provisionals del trànsit. "La Mobilitat és per nosaltres un tema prioritari. Creim que és important tenir unes carreteres segures, modernes i sostenibles. En aquest sentit, acabam de recepcionar els trams d'accés a Binibèquer i Binissafúller, ho hem acabat abans de l'estiu per a no interferir en la temporada turística, i eren dues obres molt necessàries. A més, aquests mesos hem fet un nou contracte de servei per a la conservació i manteniment de les carreteres, hem acabat el tram de la carretera general de l'Argentina, renovat les marquesines d'arreu de Menorca, així com fet millores a les carreteres de s'Ullestrar i Ses Barraques, a Sant Lluís, i a la rotonda ovalada de Maó, a més de moltes altres actuacions. Per exemple, hem substituït 365 metres de barreres de seguretat a Son Bou, hem millorat la seguretat dels trams de carretera des Grau i de la General a Ferreries, i també hem actuat entre Ferreries i Cala Galdana. Tenim molts més projectes en marxa i us els anirem anunciant", ha conclòs el president del Consell Insular de Menorca.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00