Sociedad

L’Ajuntament de Maó comprarà la sala de cultura Sant Antoni

L’adquisició comptarà amb 408.000 euros de finançament de fons europeus i 219.647euros del Consistori

Sala de cultura Sant Antoni

Maó

L’Ajuntament de Maó està tramitant la compra de la sala de cultura Sant Antoni, ubicada a carrer de s’Arraval número 32, que actualment és propietat de la Fundació Sa Nostra.

Aquest immoble serà adquirit per un valor de 627.647,67 euros, dels qual 408.000 seran finançats amb fons europeus, gràcies a una convocatòria que va treure la Conselleria de Turisme, Cultura i Esports. Els 200.000 euros restants els aportarà el Consistori.

Es tracta d’un equipament amb una superfície de 200 metres quadrats, que compta amb dues aules de 28 places cadascuna, que s’empren per reunions, xerrades, cursos i conferències, situades a les plantes primera i segona. La seva sala d’exposicions, a la nau central de l’edifici, té una capacitat de fins a 90 persones.

Tot i ser de titularitat privada, ja fa anys que la Sala Sant Antoni s’empra amb una vocació pública, com a espai expositiu, acollint mostres artístiques, actuacions musicals i altres activitats de caràcter cultural, gestionades per l’Ajuntament de Maó.

Així, durant aquests anys, el Consistori ha executat intervencions de manteniment, com per exemple, del sistema d’il·luminació de les exposicions.

Pel què fa la història de l’edifici, es tracta d’una ermita medieval, construïda extramurs, que va quedar incorporada al teixit urbà durant l’expansió de la ciutat, al segle XVII. La façana manté les línies neoclàssiques i data del 1790.

Héctor Pons, el batle de Maó, assegura: “Ja fa temps que l’Ajuntament valorava la compra d’aquest immoble, fins que enguany, gràcies al finançament dels fons europeus, es permetrà que l’Ajuntament, amb una quantitat baixa, es pugui fer amb aquest espai. Aquesta compra permetrà mantenir la Sala Sant Antoni a disposició de la cultura i de les entitats que la fan servir. Per tant, s’esvaeix l’opció de perdre aquest espai en cas que hagués caigut en mans particulars, i es garanteix la seva consolidació com a espai públic, juntament amb Ca n’Oliver i la Sala d’Audiències del Claustre del Carme”.