Actualidad

Ciutadella commemora els fets del 9 de Juliol de 1558

Els actes oficials començaran amb la celebració d’un ple extraordinari que inclourà la lectura de l’Acta de Constantinoble, relat que el notari Pere Quintana va fer sobre els fets de s’Any de sa Desgràcia

Acta de Constantinoble

Maó

L’Ajuntament de Ciutadella celebra aquest dimarts, els actes del “9 de Juliol”, dia en que es commemora el setge i la destrucció de la ciutat durant l’assalt de 1558.

Els actes oficials començaran amb la celebració d’un ple extraordinari que inclourà la lectura de l’Acta de Constantinoble, relat que el notari Pere Quintana va fer sobre els fets de s’Any de sa Desgràcia.

Un cop acabada la lectura, l'alcaldessa donarà la paraula al conferenciant, el doctor en periodisme Miquel Àngel Limón Pons qui ocuparà la tribuna per pronunciar la conferència d’enguany, amb el títol: "Els avatars viatgers de l’acta de Constantinoble".

Limón és una persona molt vinculada a la cultura menorquina i ha format part de diferents organitzacions culturals menorquines, com ara l'Ateneu de Maó, el Centre d'Estudis Locals d'Alaior, o el Cercle Artístic de Ciutadella.

Acabada la dissertació, l’alcaldessa li farà entrega d’un record per la seva participació en les solemnitats del 9 de Juliol d’enguany i es procedirà a lliurar els premis del concurs d’Imatge i el concurs de Poesia i d'Imatge per a l'Estampa de les Festes de Sant Joan, corresponents a l’edició de 2024.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00