Más deportes

El Govern balear ret homenatge als esportistes paralímpics balears que van anar a París

El menorquí Nil Riudavets va explicar com va viure el triatló que li va donar la medalla de bronze

Nil Riudavets va rebre una bandera com obsequi de Marga Prohens per haver participat als Jocs Paralímpics de París. / CAIB

Maó

El triatleta menorquí Nil Riudavets i la resta d’esportistes paralímpics de les Balears que van participar a París 2024 van rebre aquest dilluns de capvespre un homenatge en un acte institucional per part del Govern al Consolat de Mar, a Palma. Álex Sánchez, Adrián Castaño, Alejandro Díaz, Carlos Oliver, Nil Riudavets i Joan Munar van rebre un quadre amb la bandera de les illes i una foto pròpia en forma d'obsequi per part de la presidenta del Govern balear, Marga Prohens.

Cal recordar que dels sis esportistes, dos van tornar amb medalles de bronze. Nil Riudavets va ser tercer en triatló i Joan Munar en salt de longitud. Ambdós van adreçar unes paraules. Nil Riudavets va recordar com va haver de remuntar del vuitè al tercer lloc i que va veure la medalla possible a 400 metres de la meta. "Vaig agafar tota la ràbia dels darrers cinc anys des de l'accident i la vaig transformar en força. Ara ja m'he perdonat pel que va passar i només vull segui gaudint de l'esport"

Un Riudavets que aquest cap de setmana es va alçar amb el títol de Campió d’Espanya de Triatló Paralímpic 2024 a la categoria Masculí PTS4. Riudavets va completar la prova amb un temps d'1:02:49, avantatjant en gairebé tres minuts el seu competidor més proper, el madrileny Samuel Rodríguez Masian.