Política

El PP Menorca demana que es declari la zona catastròfica de manera urgent

El senador, Cristóbal Marquès, ha presentat una moció que serà debatuda a la Comissió d'Interior del Senat

David Arquimbau Sintes (EFE)

Maó

El senador i secretari general del PP Menorca, Cristóbal Marquès, demana al Govern de Pedro Sánchez que declari de manera urgent els municipis d'Alaior i Es Mercadal com a zona catastròfica pels efectes de la DANA del 15 d'agost passat.

Assegura Marquès que és necessari que l'Estat col·labori amb urgència per ajudar les restants administracions a restablir la normalitat com més aviat millor.

El senador popular destaca que de la implicació de l'Estat depèn que es puguin concedir ajudes econòmiques a particulars per danys a l’habitatge habitual o compensar els ajuntaments per les despeses derivades d'actuacions inajornables o subvencionar els desperfectes a la xarxa viària i en infraestructures municipals.

El senador recorda que la declaració de zona catastròfica és indispensable per poder tramitar tots aquests ajuts, de manera que demana que no endarrerir més.

Per incidir encara més en la qüestió, Cristóbal Marquès ha presentat una moció que serà debatuda a la Comissió d'Interior del Senat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00