Sociedad

La Policia Nacional imputa dos joves per un delicte contra la salut pública per una plantació de marihuana en un hortal de Ciutadella

La substància estupefaent confiscada supera els 38,8 quilograms en pes brut

Plantes incautades / Redac

Maó

La Policia Nacional ha imputat dos homes espanyols, de 25 i 29 anys, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública, per cultivar una plantació de marihuana en un hortal al cor de Ciutadella.

Els fets estan sent investigats pel Subgrup d'Estupefaents de la Policia Nacional en el marc de l'operació CULEBRA on es va produir l'albirament i el control d'una plantació de marihuana al centre de la ciutat dins d'un hortal a inicis de setembre, tot això dins del control de plantacions que s'està duent a terme durant aquestes dates pel fet que sol ser el període de floració de la modalitat exterior.

Hi havia una plantació instal·lada a aquesta finca en avançat estat de floració procedint des d'aquest mateix moment a la investigació dels fets. Així mateix, els investigats havien col·locat un sistema de videovigilància amb càmeres camuflades usant llum solar per controlar la plantació i presumptament per evitar robatoris per part d'altres delinqüents.

La substància estupefaent confiscada per la Policia Nacional una vegada personats a l'esmentada finca del centre de Ciutadella i després de la requisa policial supera els 38,8 quilograms en pes brut, que ha estat intervingut en la seva totalitat, repartit en 96 plantes que han estat intervingudes també íntegrament de les quals hi havia una part en avançat estat de floració amb una alçada de més de 3 metres i altres en procés de creixement així com una altra en estat d'assecat després de ser talada pels investigats que controlaven la finca.

Els homes van quedar imputats per tant el passat 18 de setembre de 2024 per un delicte contra la salut pública per superar sens dubte el pes màxim per a un hipotètic autoconsum i la causa serà posada a disposició dels jutjats de Ciutadella després de l'elaboració del corresponent atestat, però, la investigació continua oberta en espera de determinar si hi ha més implicats en aquesta.

S'informa novament a la ciutadania que poden aportar informació sobre la lluita contra el tràfic de drogues tant a la pàgina web de la policia a www.policia.es o directament al Subgrup d'Estupefaents de la Comissaria de Ciutadella al correu de ciutadella.estupefaents @policia.és.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00