Vídeo

PROGRAMA EN DIRECTO Preguntas y respuestas: La nueva fase de la guerra en Oriente Próximo

Política

Un error en la comunicació interna va fer que l'Ajuntament de Maó descobrís l'informe d'Hidrobal un mes després de rebre'l

L'alcalde de Maó assumeix l'error per demorar l'alerta un mes però assegura que l'aigua va ser potable la majoria dels dies

SER Menorca

Maó

L'alcalde de Maó, Héctor Pons, assumeix l'error al circuit de diligència del registre d'entrada que ha portat l'Ajuntament a aturar la planta desnitrificadora de Malbúger i notificar a la població que l'aigua no és apta per al consum humà un mes després que l'empresa concessionària, Hidrobal, així ho comuniqués a l'administració.

Héctor Pons i la regidora delegada, Dolores Antonio, van explicar al ple que el govern municipal no ha tingut coneixement fins aquest dijous de l'informe remès el 23 d'agost passat per l'empresa, ja que la funcionària que va rebre el correu estava de baixa.

A preguntes de l'oposició, l'alcalde va admetre estar un disgust majúscul pel que va passar, però va assegurar que, només conèixer que l'aigua que se servia a la població tenia un nivell de nitrats superior als 50 mg/litre, va ordenar parar la planta desnitrificadora i informar la població que no begui aigua de l'aixeta perquè no és apta.

Dolores Antonio, que ha anunciat la convocatòria d'una comissió extraordinària la setmana que ve per abordar l'assumpte, es va comprometre a prendre les mesures pertinents perquè la informació no depengui sempre d'una sola persona i "el procediment no torni a fallar".

Tot i això, la regidora va precisar que en cap moment la concentració de nitrats ha superat els 55 mg/litre, per la qual cosa no existeix una "alarma tremenda", i va proposar celebrar reunions mensuals amb Hidrobal.

"La decisió humana no els eximeix de responsabilitat", va retreure el regidor popular Alfonso Toral, que es va mostrar "molt preocupat per la qualitat de l'aigua" i advertia de l'existència de certa "discriminació" perquè la qualitat de l'aigua que se serveix a la població no és la mateixa “però la paguem tots per igual”.

Toral també va retreure al govern del PSOE en minoria que només s'hagin engegat dos nous pous en vuit anys i va qüestionar amb això que els socialistes no estiguin donant la prioritat precisa a la gestió de l'aigua.

El PP va insistir en la necessitat que, a més de la segona desnitrificadora prevista, també es construeixi una dessaladora a Maó, un projecte al qual el govern del PSOE inicialment es resistia però al qual ara no es tanca.

"Si és necessari canviar d'opinió ho farem, sempre que complim l'objectiu de fer arribar l'aigua a la ciutadania, ja que estem preocupats per l'abastament i la qualitat del servei", va dir Dolores Antonio.

El regidor no adscrit, Francisco Cardona, va exigir "màxima responsabilitat perquè un cas com aquest no es torni a repetir en el futur".

Per part seva, el portaveu d'Ara Maó a l'oposició, Jordi Tutzó, va demanar recuperar la concessió perquè el servei torni a ser públic i va advocar per consorciar la gestió de l'aigua a tot Menorca i revisar les tarifes vigents, però la proposta no va concertar la majoria necessària per ser aprovada.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00