Sociedad

Anna Pirozzi i Jorge de León, cartell de luxe per tancar la 53ª Temporada d'Òpera de Maó

El Teatre Principal de Maó acull aquest dissabte aquest concert que serà dirigit pel director nord-americà Christopher Franklin, al capdavant de l'OSIB

Anna Pirozzi, Jorge de León i Christopher Franklin / Redac

Maó

La 53ena Temporada d’Òpera arriba al seu final aquest proper dissabte al Teatre Principal de Maó amb una gala lírica amb dues de les veus que més despunten actualment en el panorama internacional, la soprano Anna Pirozzi i el tenor Jorge de León.

Els acompanyarà l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears, dirigida en aquesta ocasió pel director nord-americà Christopher Franklin.

El programa escollit per a la ocasió està dedicat als compositors més destacats de la segona meitat del segle XIX i la primera del XX. La primera part serà un homenatge a l’obra de Giacomo Puccini, continuant amb la commemoració del segon centenari de la seva mort que ja es va iniciar amb la representació de “La bohème” aquest passat juny.

La segona part del recital es dedicarà a un altre dels grans de l’òpera, Giuseppe Verdi, i als compositors veristes del segle XX, Pietro Mascagni, Ruggero Leoncavallo i Umberto Giordano.

Pirozzi i De León, dos puntals

La cantant Anna Pirozzi és sens dubte la soprano dramàtica italiana més reconeguda de la seva generació i torna a Menorca després d’haver actuat a l’Ernani de 2019 i al Nabucco de 2016.

Pirozzi es troba en un moment brillant de la seva carrera, amb una intensa agenda i rebent els millors elogis de la crítica, com demostren els comentaris a la seva actuació aquest mateix estiu al Festival de Peralada, on van destacar que “Anna Pirozzi ha demostrat estar en un moment d’evident maduresa i brillantor, cantant al seu gust en cada intervenció, sense forçaments ni vacil·lacions, segura i còmoda, amb una naturalitat realment digna d’aplaudiment i que cal destacar” (Platea Magazine).

Jorge de León l’acompanyarà en una vetllada on podrem gaudir també de la veu del tenor canari, que és un convidat habituals dels grans teatre d’òpera. Ha estat guardonat amb l’Oscar de la Lírica al millor tenor el 2016, el Premi Taburiente 2022 i el Premi Talía 2023 de l’Acadèmia de les Arts Escèniques d’Espanya al Millor Intèrpret Masculí de Lírica.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00