Sociedad

La III Fira del Formatge Mahón-Menorca creix fins als 32 expositors

La Fira comptarà amb la presència de xefs destacats, com José M. Borrás i Miquel Calent, i hi haurà actuacions musicals i activitats, durant els tres dies

Presentació de la Fira

Maó

La 3a edició de la Fira del Formatge Mahón-Menorca, que se celebrarà del 18 al 20 d’octubre, creix fins als 32 expositors.

D’aquests 32 productors, 25 són de Menorca i els altres 7 pertanyen a la Ruta Europea del Formatge, a la qual està adherit el formatge amb DO Mahón-Menorca.

A més, també hi haurà mostra d’altres productes locals de Menorca, que acompanyaran el formatge, com el safrà, el vi i la cervesa. L’objectiu és convertir la Fira en un homenatge al sector primari de Menorca, com ha assenyalat la regidora de Promoció Econòmica, Susana Salom.

El batle de Maó, Héctor Pons, ha recordat que la fira era un projecte que l’Ajuntament de Maó tenia projectat feia uns anys i ha comentat que la seva organització permet dur el nom de la ciutat a tot el món. A més, s’ha mostrat satisfet per la continuïtat d’aquesta mostra; i, a la vegada, ha agraït el seu suport al Consell de Menorca, al Govern de les Illes Balears, al CRDO i a la Cooperativa del Camp de Menorca, respectivament.

La Fira va acompanyada d’altres iniciatives de l’Ajuntament destinades a augmentar la visibilització del sector primari i productiu de Maó, que té actualment 90 llocs en actiu, contràriament al que pogués semblar.

Finalment, Pons també ha volgut destacar que la Fira se celebra a s’Esplanada, ‘ja que és l’objectiu d’aquest ajuntament donar vida a aquest espai i impulsar projectes a mig i llarg termini, per revitalitzar la plaça’.

Susana Salom ha volgut destacar, també, que la ‘fira està consolidada, ara que ja ha arribat a la seva tercera edició, i que és un referent per al públic de Menorca i per als productors locals’. A més, ha destacat la presència de xefs destacats, com José M. Borrás i Miquel Calent, que participaran en showcookings a la fira, i actuacions musicals i activitats, durant els tres dies, per als més petits, com els contacontes, la presències de les Ratetes i els cavallets ecològics.

Finalment, Salom ha apuntat que enguany el programa es farà en 4 idiomes i que es farà promoció especial de la Fira a la Oficina de Turisme de l’Aeroport i al port de Maó, on s’espera l’arribada de tres creuers turístics, coincidint amb la Fira.

A l’acte també hi han intervingut la gerent de la Fundació Foment del Turisme de Menorca, Begoña Mercadal, que ha felicitat l’Ajuntament per l’organització i continuïtat d’aquest esdeveniment, com una acció que permet allargar la temporada turística.

També hi han assistit el president del Consell Regulador del Formatge Mahón-Menorca, Bosco Triay, que ha destacat que ‘l’Ajuntament hi va creure i va apostar per aquesta Fira des del primer moment’; i el president de Sa Cooperativa del Camp de Menorca, David Pons, que ha apuntat que ‘tenim un interès comú per vincular el sector primari i el producte del formatge amb la seva societat’.

La Fira s’inaugurarà el divendres 18, a les 17.00 hores, a la plaça de s’Esplanada, i es clausurarà el diumenge, a les 15.00 hores.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00