Sociedad

Comença el pla pilot d'immunització infantil contra la grip als centres educatius de Menorca

La consellera de Salut, Manuela Garcia, ha visitat el centre escolar CEIP Pintor Torrent de Ciutadella, on aquest dilluns s'han immunitzat quatre de cada deu nens convocats per a la vacunació

Primeres vacunacions

Maó

Aquest dilluns va començar el pla pilot d'immunització infantil contra la grip als centres educatius de Menorca que participen al Pla Pilot de Vacunació Infantil.

Aquest pla persegueix apropar la immunització contra aquest virus als menors de segon cicle d’educació infantil als centres escolars de Balears que estiguin inscrits, 24 en total, amb un conjunt de 2.9000 escolars.

"Entenem que el fet d'apropar i facilitar la immunització dels més petits a les escoles, de manera que els pares no els hagin de desplaçar als centres de salut, pot ajudar a protegir un grup de població que és especialment vulnerable", ha manifestat la consellera, que ha destacat la importància de vacunar els menors de 5 anys, que "tenen més possibilitats de patir la infecció de manera més greu, de patir més complicacions i més ingressos a l'hospital".

La immunització als menors als centres escolars es realitzarà sempre de forma voluntària i amb consentiment informat dels seus pares o tutors.

La població infantil diana d‟aquesta campanya són els nens del segon cicle d‟educació infantil, és a dir, tots els alumnes nascuts els anys 2019, 2020 i 2021.

Aquesta experiència pilot d´immunització a menors inclou 24 centres escolars de Balears tant públics com concertats i privats. Hi participen 11 escoles de Mallorca, 8 d'Eivissa i Formentera i 5 de Menorca.

A partir de dilluns que ve començarà també la vacunació per a tots els col·lectius de risc, inclosos els menors d'entre 6 i 59 mesos.

Des d'aquest dilluns es pot demanar cita per vacunar els nens a través del web grip.caib.es, de l'App de cita prèvia o trucant a Infosalut.

El motiu de la immunització universal d'aquest col·lectiu, ja implantada la campanya passada, és que els nens d'aquesta edat pateixen de manera molt freqüent la grip i, de vegades, de manera molt greu. A més, solen ser els principals transmissors del virus gripal a altres col·lectius diana.

Amb això, no només es brinda al menor una protecció individual, sinó que també es protegeix del contagi les persones vulnerables del seu entorn.

La pauta de vacunació dels nens és d'una sola dosi i als més petits, entre sis mesos i dos anys, se'ls administrarà una vacuna inactivada injectable.

Des dels 2 anys fins als 4 anys i 11 mesos se'ls dosificarà una vacuna antigripal intranasal.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00