Un estudi de la Universitat de Girona considera Menorca com a lloc idoni pels parcs eòlics marins
Les conclusions de la investigació, després d'analitzar aquests 39 indicadors, permeten crear un mapa sobre les millors zones per a la instal·lació de parcs eòlics marins
Maó
Un estudi liderat per un investigador de la Universitat de Girona ha desenvolupat un nou marc analític per equilibrar costos i beneficis del desenvolupament de l'energia eòlica marina i identifica espais òptims per a la seva implementació a Espanya, entre els que figura Menorca.
En concret, utilitza una tècnica d'avaluació híbrida de múltiples criteris per equilibrar els factors ecològics, socials, econòmics, tecnològics i espacials, d'acord amb una base de dades que preveu 39 indicadors, una de les més grans d'Europa en aquest camp.
El projecte ha analitzat 19 àrees de l'oceà Atlàntic i els mars Cantàbric i Mediterrani amb un alt potencial per al desenvolupament de l'energia eòlica marina.
Es basa en cinc aspectes clau: la coexistència entre els diferents usos marítims; la minimització dels impactes ecològics i socials; l'eficiència espacial per minimitzar les interaccions i els conflictes; l'equitat distributiva en el repartiment de beneficis i les càrregues per a les comunitats costaneres, i l'ús de tecnologies per maximitzar la viabilitat tècnica.
Les conclusions de la investigació, després d'analitzar aquests 39 indicadors, permeten crear un mapa sobre les millors zones per a la instal·lació de parcs eòlics marins.
Serien les Ries Baixes i el Cap Ortegal a Galícia, la costa de Luarca a Astúries, el Golf de Roses i el Cap de Creus a Girona i la costa oriental de Menorca.