Última hora

El fundador de Wikileaks, Julian Assange, llega a un acuerdo con la justicia de Estados Unidos y quedará en libertad

Sociedad

Canvien de nom 20 estacions de metro, Rodalies, FGC i tramvia

Per evitar la confusió entre els usuaris, l'Autoritat del Transport Metropolità ha modificat la denominació d'algunes estacions d'enllaç perquè sigui la mateixa en tots els operadors

Estació de metro del Clot / TMB

L'Autoritat del Transport Metropolità ha canviat el nom de 20 estacions de Metro, Rodalies, Ferrocarrils de la Generalitat i Tramvia. La idea és evitar la confusió dels usuaris perquè hi ha alguns intercanviadors que es diuen de manera diferent en funció de l'operador que es consulti. També s'hi han fet canvis per adequar el nom de les estacions a l'entorn en el que estan ubicades.

Un exemple el trobem a diferents intercanviadors de Rodalies amb Metro i FGC. Una de les estacions on conflueixen dos d'aquests transports es deia Sant Andreu Arenal, si viatjaves en Renfe, o Fabra i Puig, si ho feies amb TMB. Doncs l'Autoritat del Transport Metropolità ha decidit que en tots dos casos aquesta estació d'enllaç es dirà Fabra i Puig. També s'han unificat les estacions de Sant Andreu, de metro i de Sant Andreu Comtal, de Rodalies. Es dirà Sant Andreu. Les estacions Clot, de metro, i Clot-Aragó, de Rodalies, passaran a dir-se el Clot. Les estacions Terrassa Estació del Nord, de FGC, i Terrassa, de Rodalies, s’unifiquen en Terrassa Estació del Nord. Martorell Central, de FGC, i Martorell, de Rodalies, s'unifiquen en Martorell Central. I les estacions de Torre Baró/Vallbona, de metro, i Torre Baró, de Rodalies, es diran Torre Baró/Vallbona.

Un altre paquet de canvis es fan per evitar que hi hagi dues estacions que no estan enllaçades amb el mateix nom. Aquí trobem el cas de les estacions de Bellvitge de metro i Rodalies que passaran a dir-se Bellvitge Rambla Mariana i Bellvitge/Gornal. Les estacions de Rubí de FGC i de Rodalies es diran Rubí Centre i Rubí Can Vallhonrat. Les de Sant Cugat es diran Sant Cugat Centre, en el cas de Ferrocarrils, i Sant Cugat Coll Favà, en el de Rodalies. I l'estació de Santa Perpètua de Mogoda de Rodalies passa a dir-se Santa Perpètua de Mogoda la Florida.

El tercer bloc de canvis s'ha fet per adequar el nom de les estacions al  lloc on estan. Per exemple, a la línia 3 de metro, la parada de Drassanes es dirà la Rambla/Drassanes perquè, de fet, té sortida a tots dos llocs. La del TRAM de Wellington passa a denominar-se Wellington UPF. Les parades de metro de Vall d'Hebron, Llucmajor i Congrés passen a denominar-se Vall d'Hebron/Sant Genís, Llucmajor/República i Congrés/Indians.

La substitució dels noms en la senyalització i el material informatiu serà progressiva.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00