Sociedad

El cònsol del Pakistan a Barcelona: "No hi ha cap honor en els crims d'honor, són assassinats a sang freda"

Mirza Salman ha explicat al programa 'El Balcó' de SER Catalunya que la comunitat pakistanesa està trista i enfadada i ha revelat que la policia està investigant per què la mare de les joves no va tornar a Catalunya tot i tenir bitllets d'avió per venir el 10 de maig.

El cònsol del Pakistan a Barcelona: "No hi ha cap honor en els crims d'honor, són assassinats a sang freda"

El cònsol del Pakistan a Barcelona: "No hi ha cap honor en els crims d'honor, són assassinats a sang freda"

10:44

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1653585861688/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

El consol ha estat en contacte durant els últims dies amb la família de les dues víctimes, un nucli que té "el cor trencat" i està en "estat de negació". També ha assegurat que els policies tenen proves "molt potents" per "castigar amb la màxima pena" als assassins de l'Arooj i l'Anisa, les dues joves de Terrassa assassinades al Pakistan divendres 20. Finalment, Mirza Salam ha fet una crida a la integració de la comunitat pakistanesa amb la catalana i ha empès als pares i mares a tenir "més comunicació i confiança" amb els seus fills.

El pare va arribar a Catalunya els anys 80. Venia d'una zona molt pobre del Punjab i tenia una vida molt humil aquí. Amb la seva dona van tenir 6 fills (4 nois i 2 noies), però la família vivia separada. Ell inicialment estava a Catalunya només amb un dels fills, que va morir ofegat fa anys. Va ser poc després d'això que van aconseguir el reagrupament familiar i van poder venir les dues filles. Les dues germanes: Annoj i Anissa.

I quan portaven ja més de dos anys aquí, fa aproximadament un mes i mig, viatgen al Pakistan per casar-se. Els dos marits es van quedar al país esperant els papers per poder entrar a Espanya.

Les dues noies van continuar fent vida aquí, amb una relació cada vegada més complicada amb la família que no veia amb bons ulls que adoptessin un estil de vida cada vegada més occidental. Començant per la parella. Totes dues tenien xicot. La situació era cada vegada més insostenible. Fins al punt que la petita va marxar de casa fa 14 mesos. I la gran fa quatre. Una informació que va arribar al Pakistan i que no va agradar gens, òbviament, ni a la família ni als marits de les joves. La gran incògnita és: per què van viatjar cap allà? Algunes fonts apunten que ho van fer per arreglar la situació i d'altres que van viatjar enganyades.

El desenllaç de tot plegat és el que ja coneixeu. Dues noies, l'Arooj de 24 anys i l'Arisa de 21, estan mortes.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00